Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Láttátok a BKK új térképét?...

Eddiboy kérdése:

Láttátok a BKK új térképét? Ez mire volt jó?

Figyelt kérdés

A régi térképen láttam szépen szín alapján, hogy hol jár villamos, busz, troli. Most minden vonalnak külön színe van, teljesen átláthatatlan katyvasz a számomra. Remélem, nyomtatott verzióban nem ilyet adnak majd, legutóbb még normális, hagyomásnyosat kaptam.

Az új térkép: [link]

2018. nov. 8. 07:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem értelek, miért nem jobb az, ha minden egyes vonalat könnyen, csak a színkód alapján végig tudsz követni ahhoz képest, hogy nézned kell a sárga vonalat ÉS a sárga számot is, elágazásoknál meg keresgélni, hogy most akkor jobbra vagy balra megy az a fránya villamos, hogy utána rájöhess: hja, màr 3 megalloval azelőtt volt a végállomása, azért nem találod...

A jármütípusonkénti felosztásának addig volt értelme, amíg azonos számot viselhetett több vonal is, ez már 10 éve a múlté, szerencsére.

2018. nov. 8. 07:48
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Létezik még ember, aki a mai világban nyomtatott térképet használ, mikor ott a Futár alkalmazás/weblap?

Amúgy szerintem hasznos, elég csak megnézni a nagyobb csomópontokat, ahol 20+ vonal keresztezi egymást tengerész csomóként, rögtön látható, miért jobb a színes változat. Az emberek többségét nem az érdekli, hogy mivel jut oda, hanem hogyan. A viszonylatszámot fogja nézni, amiben busz-troli-villamos között nincs átfedés. A Hév-metró-vasút vonalak pedig elég egyértelműen elkülönülnek.

2018. nov. 8. 08:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Arra, hogy kiadjanak egy jobb, használhatóbb térképet.

A hozzád hasonló hisztimajmok meg mindig találnak hisztiznivalót.

2018. nov. 8. 08:14
 4/5 anonim ***** válasza:
50%
2-es, nem arról van szó, hogy nyomtatott térképet használ-e az ember vagy gépen nyitja meg: ha szeretnél átfogó képet alkotni az általad gyakran (vagy épp legelőször) látogatott környék közlekedési hálózatáról, akkor bizony muszáj térképet böngészni. Az utazástervezők jók egy konkrét utazás megtervezésére, de mondjuk már egy járat 3 perces késése is olyan mértékben boríthatja a tervedet (pl mert a csatlakozó járat 30 percenként jár), hogy nem mindegy, van-e a kezed ügyében vagy èpp a fejedben információ az alternatív útvonalakról. Én például kimondottan utálom, ha vadidegen helyre megyek és nincs legalább egy letöltött hálózati térkép a kezem ügyében, mert sok útvonaltervező a mai napig feltételezi, hogy te tudod a főpályaudvartól 4 saroknyira közlekedő járatoknak a pályaudvar déli bejáratához legközelebb eső megállójának a pontos nevét. Vagy csak adott esetben nincs a Google-nek szerződése az egyik közlekedésszervezővel és távolsági busszal akar elküldeni az amúgy 3 km-re lévő célhoz. Szóval kell az utvonaltervező is, meg a nornál hálózati térkép is.
2018. nov. 8. 09:56
 5/5 A kérdező kommentje:

Nem hisztiztem, csak feltettem egy kérdést. Az értelmes válaszokat köszönöm. Majdnem mindenkinek zöldet adtam, mert véleményfelmérő kérdés volt. Pirosat/kéket nem adtam senkinek.

Én is használok Google Mapset és BKK Futárt is, de nyomtatott térképen jobban átlátni egy hosszabb utat. A tervezők néha nem a kézenfekvő, hanem egy bonyolultabb utat terveznek 1-2 perc időnyereség miatt. Valamint előnyben részesítem a kötött pályás közlekedési eszközöket, de itt nem különül el a villamos és a troli a buszoktól. Legalább a villamosok elkülönülhetnének valahogy, nem mindegy, hogy egy adott járatot a busz-vagy a villamosmegállóban keressek. (Én persze járatszám alapján tudom, de egy idegennek ez nem egyértelmű.)

2018. nov. 9. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!