Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ti tudnátok napi hat órát...

Ti tudnátok napi hat órát vonatozni nap mint nap?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm édesanyja Debrecenből jár fel Budapestre dolgozni minden nap,na jó nem minden nap,csak munkanapokon heti 5×.

A vonat ingyen van neki mert a mávnál pont a nyugati pályaudvaron dolgozik ahol le meg felszáll. Reggel fél 8-tól du 4-ig. Hajnal fél 4-kor kel,mire hazamegy este 8 óra,az a szerencse,hogy Debrecenben a pályaudvartól 10 percre lakik.

Ma gondolkodtam el,hogy férfi létemre ezt nem bírnám,ez embertelen a hat órás utazástól. Én vasárnap felmennék Pestre és pénteken jönnék haza ,valami szállást keresnék,nem bírnám ki a mindennapi Debrecen-Budapest és vissza távot viszont Szolnokig már elmenne nap mint nap de Pestet nem bírnám minden nap megjárni.

Nektek mi a véleményetek?

Bírnátok vagy ez tényleg embertelen?

Vagy csak én vagyok gyenge,hogy nem bírnám?

2018. nov. 2. 21:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én nem bírnám ki, nekem a napi 2-3 óra is megterhelő volt
2018. nov. 2. 22:02
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Amíg eltudja magát foglalni a vonaton/tud aludni, addig abszolút bírható szerintem. Főleg, ha a debreceni átlaghoz képest jobban keres.
2018. nov. 2. 22:04
 3/16 anonim válasza:
100%

Rengeteg dologtól függ.

Ha nincs családom, szóval nincs kihez hazamenjek de imádom a munkahelyemet és ráadásul a vonatozás nagy részében van egy beszélgetőpartnerem, akivel nagyon jól kijövök, akkor simán bevállalnám.

Ide tartozik az is, ha képesek kifizetni számomra havi nettó 600-700e Ft-ot és emellett nem nehéz munkáról van szó (szintén nincs család).

Ha a fenti dolgok egyike sem igaz, akkor biztosan nem utazgatnék napi 6 órát.

Amúgy az utazás mennyisége bírható.

Nekem is volt, amikor napi 5 órát utaztam. Fárasztó, de megfelelő időbeosztással bírható.

2018. nov. 2. 22:11
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Napi 6 orat utazni munkaba es vissza ertelmetlen (akkor is ha 'jobban fizet'), mert semmi masra nem marad ideje. Felorli a szervezetet is az allando korankeles es rossz alvas, hiaba alszik a vonaton, az nagyon nem ugyanaz.
2018. nov. 2. 22:12
 5/16 anonim ***** válasza:

Valószínűleg hozzá lehet szokni, nyilván kell hozzá az is, hogy pihentető módon tudjon aludni az ember a vonaton, ami nekem például nem menne. Viszont ma már sok mindent el lehet intézni vonaton utazva is, például a bevásárlást, számlák befizetését, vagy takarítót is rendelhetek.

Viszont nekem hiányozna a családokkal, barátokkal töltött idő, amit azért telefonos beszélgetés vagy csetelés nem pótolna érdemben.

2018. nov. 2. 22:17
 6/16 anonim válasza:
36%
nem. tiszta hü ly e s ég. olyan nincs hogy közelebb nem talál munkát. ha meg nagyon nem talál akkor költözzön Pestre. de ez így iszonyat nagy marhaság és tényleg nagyon megterheli a szervezetet. akár hozzászokik akár nem.
2018. nov. 2. 22:59
 7/16 anonim ***** válasza:
Ha mást nem kéne csinálni, csak utazni, akkor lehet kibírnám. De hogy még dolgozzak is mellette ?:D Az már nem menne.
2018. nov. 2. 23:31
 8/16 anonim ***** válasza:
Inkább kérjen munkasszallot. Ennyit utazni ha ingyen is van sok..
2018. nov. 2. 23:48
 9/16 anonim ***** válasza:
Nem is az, hogy nem bírnám, de ez hatalmas hülyeség így csinálni, és rámegy az egész szabadideje az utazásra. Ez csak úgy képzelhető el, hogy vagy Budapestre költözik, vagy marad Debrecenben, az sem olyan szar város. Meg akármennyire is bírja, reggel már alapból fáradtan kezd a 3 órás utazás miatt.
2018. nov. 3. 00:04
 10/16 anonim ***** válasza:

Nemcsak arról van szó, hogy bírja-e vagy sem, hanem napi hat órát kikukáz az életéből. Azt senki nem adja neki vissza soha.

Ráadásul az utazás nagyon fárasztó. Biztos, hogy keresnék munkát közelebb, még ha nem is annyi pénzért.

2018. nov. 3. 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!