Fel merjek hamarabb szállni a vonatra?
Megvettem a jegyemet IC vonatra Zuglóból. Nem mertem korábi vonatra venni, mert kiszámíthatatlan, hogy mikor lesz vége az órámnak, így valószínűleg a hamarabbi vonatot épp 1-2 perccel lekésném.
Viszont így kb 1 óra felesleges időm van, így lenne időm a Nyugatiba is elmenni és ott a vonatra felszállva várakozni az indulásra, ami egy fokkal hangulatosabb, mint Zuglón állni majd felugrani a vonatra..
Ha azon a 6 perc úton a kalauz ellenőriz, milyen bajom lehet abból, hogy hamarabb felszálltam?
Több opció is van:
1. Maradsz a suliban és később indulsz.
2. Elmész a Kökibe plázázni, kajálni és ott szállsz fel.
Persze szálljál, csak aztán ne panaszkodj a bírság miatt. Érvénytelen jeggyel utazol az adott távon, gyakorlatilag egy Zuglóból szóló jegy olyan mintha nem lenne a Nyugati-Zugló szakaszra.
Az más kérdés, hogy valószínűleg nem bírságolna meg csak jól letol, hogy ha Zuglóból szól a jegy ott szállj fel.
Októberben fokozott jegyellenőrzést tartanak.
Megpróbálhatod kicserélni ( illetve visszaváltani a jegyet, és venni egy újat), ha nem ma indulsz, illetve kinézni egy pár perccel korábban induló személyvonatot (azt hiszem a lajosmizsei pont ilyen, ha Szolnok felé mész, Szeged felé meg egy monori lehet a nyerő), és azzal mész Zuglóba a Nyugatiból (feltételezem, hogy BKV-bérleted van).
Ahogy írtam már megvettem a jegyet, így nem tudok már a Nyugatiból venni.
Visszacseréléssel nem szeretnék vacakolni, mert e-jegyet vettem és múltkor csak a pótjegyet térítettem vissza, letöltöttem újra a menetjegyet, és mégis azt írta ki a kalauznak, hogy ez egy visszatérített jegy. Nem szeretnék még egyszer így járni :( Plusz nem érné meg a kezelési költség miatt.
Így maradok addig az egyetemen, nem kockáztatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!