Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ferihegyről vonatra - esélyes?

Ferihegyről vonatra - esélyes?

Figyelt kérdés
Menetrend szerint 19:10-kor száll le a repülőnk, schengeni országból, poggyász nélkül. 20:35-kor indul a Déliből az utolsó vonatunk. 200E-vel mennénk a metróig, de találtam egy olyan lehetőséget is, hogy 19:45-kor Ferihegy vasútállomásról induló vonattal, Kőbányán átszállással mennénk Kelenföldig, és ott szállnánk fel a vonatunkra (tudom, Ferihegy vasútállomást is 200E-vel lehet csak elérni). Szerintetek ha nincs késés, van esélyünk elérni a vonatot, vagy intézzünk inkább szállást?
2018. júl. 24. 21:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én Kőbánya-Kispestig mennék a 200E-vel és onnan mennék vonattal, úgy tervezhetőbb az út (bár lassabb, ha nagyon necces az idő, akkor jobb a vonat), kevesebb átszállás és nem kell egy 5 perces szakaszra pótjegyet fizetni (a 19:45-ös vonat pótjegyes). Úticéltól függően létezhetnek alternatívák, Tapolcára naponta megy 21:25-kor a Népligetből egy busz, vasárnaponként a Balaton északi partján több megállással (Balatonalmádi, Balatonfüred, Zánka, Révfülöp, Ábrahámhegy, Badacsonytomaj, Nemesgulács, Kisapáti, Tapolca) szintén 21:25-kor megy egy busz, ez sajnos a többi napon nem jár. Balatonfüredig a 21:40-es vonatról átszállással is tudsz menni. Szombat, vasárnap és hétfő hajnal 2:15-kor indul az első vonat (Székesfehérváron 1 óra várakozással), a többi napon 4:05-kor. Ha nincs késés, akkor működhet az átszállás, de kisebb késés esetén is borulhat a terv, ezért jó lenne tudni, hogy hova mentek és melyik nap. A szállásfoglalást a fenti alternatív útvonalak figyelembevételével döntsétek el.
2018. júl. 24. 22:23
 2/8 anonim ***** válasza:
100E + M2, drágább, de gyorsabb.
2018. júl. 24. 22:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Hányan utaztok? Lehet olcsóbb lenne taxival átugrani, mint szállást foglalni.
2018. júl. 24. 23:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Voltak jó ötletek, de nekem van egy újabb, amivel időt is lehet nyerni.

100E-vel nem a Deák térig, hanem a Kálvin térig menni, ott 4-es metróra szállni, és azzal Kelenföldig menni. Előny: a Déliből induló vonathoz képest nyersz 10 percet, hiszen a Déliből induló vonat szükségszerűen Kelenföldön is megáll. Az egyik válaszoló által ajánlott 100E+M2-höz képest is van 10 perc időnyereség, ha a Kálvin téri átszállást választod.

Reálisan a 19:30-as 100E-t el lehet érni a reptéren. Azzal 8-ra a Kálvin téren leszel, ott mondjuk legrosszabb esetben 10 perc múlva jön a metróval, amivel újabb 10 perc alatt már Kelenföldön vagy az aluljáróban, ahonnan közvetlen feljárás van a peronokra, tehát nem kell sokat bolyongni, mint például a Déliben, ahol még a metróból feljövés is időt jelent, az állomás mélysége miatt.

Ha esetleg csak a 19:50-es buszt éred el a reptéren, akkor is oda lehet érni Kelenföldre 20:42-re.

2018. júl. 24. 23:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a 4-es válaszoló Kálvin téren átszállós verzióját abszolút kivitelezhetőnek tartom és ebben van kellő tartalék is.
2018. júl. 25. 07:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteiteket, a 100E-re nem is gondoltam! Valószínűleg kipróbáljuk akkor ezt, ha pedig sokat késünk, akkor Népliget, és buszozunk. Ketten leszünk, a taxinál szerintem olcsóbb lesz a tömegközlekedés.
2018. júl. 25. 10:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Vonat az a halál fxán van a reptérhez képest.
2018. júl. 25. 11:47
 8/8 A kérdező kommentje:
Közben megvalósult az utazás, így ha bárkinek is hasznos lehet, leírom az időket: 19:28-kor tudtunk leszállni a repülőről, a 19:50-es 100E-t értük el. 20:20-kor szálltunk le a Kálvinon, és 3 perc múlva (jegyvásárlás+aluljáróban rohanás) már a metrón ültünk. Kb 10 perc múlva értünk ki Kelenföldre. Még a metrón megvettük a vonatjegyet, de amennyi időnk maradt, meg tudtuk volna venni akár a helyszínen, automatából is. Még egyszer köszönöm a segítséget mindenkinek!
2018. aug. 12. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!