Budapesti tömegközlekedésen vagy utcán ti nem féltitek a mobilotokat?
Utcán zenét hallgatok, de zsebem általában nincs, amibe rakjam a telót. Bár szerintem abból is kikapják.
Főleg kapualjban, mert ott az ember kiszolgáltatott, háttal van az utcának, az ajtónyitásra figyel.
Járművön személy szerint mindig belülre megyek és leülök.
Nem élek állandó félelemben nyilván, de néha eszembe jut.
Az idősebbeknek az igazi arany és ezüst lánc lehet veszélyforrás, fiatalabbaknak meg a kézben levő telefon.
" azt látom, hogy a legszakadtabb embereknek is 80-100 ezres telefonjuk van,"
Erre azért ne fogadj nagy összegben, az én telefonom is messziről valami drága izének néz ki, ahhoz képest meg egy hároméves 11 ezres olcsó szar. De arra, amire használom értsd. telefonálás pont elég. Bár én sosem tartoztam a "telefonbügyürgetők" közé, az előző telefonomat 2005-ben vettem és 2015-ben cseréltem le erre. Szóval ha minden jól alakul 2025-ig fogom ezt is használni legalább.
Ezt csak azért mondom, mert attól, hogy messziről drágának meg újnak látszik még nem feltétlen lesz az.
"Igazából csak arra gondolok, hogy kikapják a kezeldből, és járművön leugranak a járműről, utcán szimplán elszalad."
De ez nem film, és nem is a vadnyugat.
"Utcán zenét hallgatok, de zsebem általában nincs, amibe rakjam a telót. Bár szerintem abból is kikapják."
Miért, mindig zseb nélküli gatyát hordasz, vagy mi?
Farmerzsebből pl. nehezen kaphatják ki, mert az általában szűk és egy rántásra nem jön ki a cucc, ha meg elkezdi rángatni a gatyádat, azt már csak észreveszed.
Amúgy meg talán nem kéne mindig erre gondolni, és akkor nem lennél ennyire paranoid.
"Főleg kapualjban, mert ott az ember kiszolgáltatott, háttal van az utcának, az ajtónyitásra figyel."
Akkor nem kell az utcának háttal állni, és néha a zenén kívül a külvilágra is összpontosítani kéne kicsit.
"Az idősebbeknek az igazi arany és ezüst lánc lehet veszélyforrás, fiatalabbaknak meg a kézben levő telefon."
Mint már írtam, ODA KELL FIGYELNI, nem úgy menni az utcán, mint egy bamba zombi, ennyi az egész, ennyi már legalább 50%-al csökkenti a tolvaj esélyeit.
"Nekem is a kezemben van, de szerintem a tűzzel játszom."
Ha te is tisztában vagy vele, hogy a tűzzel játszol, akkor tenni kell ellene, ennyi az egész. Mobilt lehetőleg 2 kézzel fogni, kis szorítófogással, vagy lehet olyan telefontokot venni, aminek van "övcsipesze", amivel rárakhatod a nadrágra/övre úgy, hogy nem esik le onnan. Oda nem szoktak nyúlkálni.
Kicsit kioktatónak éreztem a válaszod stílusát.
Asszem írtam, hogy azért nem mindig gondolok erre, bár mivel havonta van nálunk bűncselekmény és a város közbiztonsága romokban, egyre többször.
Azonban a kérdést ide jogomban áll kiírni akkor is, ha évente egyszer jut eszembe a dolog.
A kioktatást köszönöm, ezeket a dolgokat nyilván betartom, magamat se tartom lángésznek, de az IQ-m 40-nél több.
Ha a kapunak háttal állok is odamennek hozzám és elkezdik letépni, amit érnek, a térfigyelő kamerából nem nyúl ki védelmező kéz, cserében nem is arra "néz" a készülék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!