Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért van ilyen durván sok...

Miért van ilyen durván sok kisnyugdíjas a buszokon?

Figyelt kérdés
Tele van velük az összes busz... Viszik a kiskocsit és mennek/jönnek pestről. Mit csinálnak, hova mennek ha nem dolgoznak? Ingyen jól esik busszal utazni vagy mi?
2018. okt. 13. 06:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem kérdezd meg őket.

Az biztos, hogyha nem lenne ingyenes a BKK, akkor sokkal kevesebben lennének.

2018. okt. 13. 06:47
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Inkább buszon üljenek, mint a volán mögött. Bevásárolni mennek, unokát látogatni mennek, orvoshoz járnak.
2018. okt. 13. 06:52
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
És te miért nem dolgozol?
2018. okt. 13. 07:07
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én csak sima nyugdíjasokat szoktam látni (annak vélem őket).

Te honnan veszed, hogy ezek kisnyugdíjasok?

2018. okt. 13. 07:13
 5/11 anonim ***** válasza:

Mennek dógozni...

Az uncsi őrzése is dógozás. Amúgy ezen én sokat agyalok, mert nem igaz, hogy pl.: vasárnap 16-18h. közt is velük van teli a vonat, hétköznap kora reggel a busz-metró-villamos is, hétköznapi délelőtt-délután meg szinte Lambadázni lehet, annyira kevesen utaznak. Volt, hogy este 22h. fele is mentek csoportosan, de hogy hova-honnan, csak tippem van: templomba.

2018. okt. 13. 07:17
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Ne haragudj, de elég ostobának kell lenni ahhoz, ha erre a kérdésre saját.kútfőből nem tudsz felsorolni néhány lehetséges választ, okot.

Vannaka családodban idős emberek?

Ha igen, ők kivétel nélkül fitten, lazán mozognak, mint egy harminc éves?

Az évtizedek alatt elkopnak az ízületek, gyengülnek az izmok, sok idős akkor sem bír hosszan gyalogolni, ha akarna (de akkor meg az lenne a bajod, hogy mit keres a sok lassú nyugdíjas a zebrán), közlekedniük pedig kell valahogy.

Az már részlet kérdés, hogy hová utaznak.

2018. okt. 13. 07:21
 7/11 anonim ***** válasza:
46%
A 65 év felettiek ingyenes utazása óhatatlanul többlet utazási igényt generàl és a feltétlenül szükségesnél több kapacitást kell mozgatni az egész rendszerben. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy egy elöregedő társadalomban komoly politikai kockázatai lennének annak, ha a teljes ingyenessèget időben, távolságban vagy az utazások számában korlátoznák, netán részben fizetőssé tennék. (Bár utóbbi már a távolsági forgalomban részlegesen gyakorlatilag megtörtént a kiegészítő jegyek bevezetésével.) A lényeg, hogy jelenleg sokan szabadidős tevèkenységként tekintenek az ingyenes utazás nyújtotta szabadságra, de nyilván sok az ettől független mobilitási igény, ami mondjuk 100%-os jegyár mellett is meglenne. Az pedig senkinek nem érdeke, hogy ezt a témàt kutassa, így a kettő közötti arányokról fogalmunk sincs.
2018. okt. 13. 09:59
 8/11 anonim ***** válasza:
48%
Remélem ti 65 éves korotok után ott rohadtok meg a házban, és soha nem mozdultok majd ki.
2018. okt. 13. 13:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Szegényesen öltözött a ruhájuk, s kukából túrt kaja van náluk? vagy honnan veszed, hogy kisnyugdíjas?

Másik: biztos, hogy nyugdíjas? Férfiak 65 éves korukig dolgoznak, nők 60-ig. És nem is mindenki megy rögtön nyugdíjba.

Orvoshoz, piacra stb. akkor is mennének, ha fizetni kell érte.

Életem 61 éve alatt nem vettem észre változást a nyugdíjasok utazási szokásaiban az ingyenesség előtt és után. Persze minden megváltozott, mi is.

De olyant nem érzékelek, ami ráfogható arra, hogy nem kell fizetniük.

2018. okt. 13. 13:38
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Anyum 70 elmúlt, és még heti 3 napot dolgozik (munkahelyen, nem unokázni megy) és szerintem nem ő az egyetlen. Mellette jár a két beteg testvéréhez, heti kétszer mindkettőhöz. Szóval, ő pl. nem hobbiból meg unalomból utazgat... Persze, vannak ilyen nyugdíjasok is, de ő speciel nem ilyen! Ja és még csak nem is kisnyugdíjas! Meglepő, de ilyen is van!
2018. okt. 13. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!