Miért van ilyen durván sok kisnyugdíjas a buszokon?
Szerintem kérdezd meg őket.
Az biztos, hogyha nem lenne ingyenes a BKK, akkor sokkal kevesebben lennének.
Én csak sima nyugdíjasokat szoktam látni (annak vélem őket).
Te honnan veszed, hogy ezek kisnyugdíjasok?
Mennek dógozni...
Az uncsi őrzése is dógozás. Amúgy ezen én sokat agyalok, mert nem igaz, hogy pl.: vasárnap 16-18h. közt is velük van teli a vonat, hétköznap kora reggel a busz-metró-villamos is, hétköznapi délelőtt-délután meg szinte Lambadázni lehet, annyira kevesen utaznak. Volt, hogy este 22h. fele is mentek csoportosan, de hogy hova-honnan, csak tippem van: templomba.
Ne haragudj, de elég ostobának kell lenni ahhoz, ha erre a kérdésre saját.kútfőből nem tudsz felsorolni néhány lehetséges választ, okot.
Vannaka családodban idős emberek?
Ha igen, ők kivétel nélkül fitten, lazán mozognak, mint egy harminc éves?
Az évtizedek alatt elkopnak az ízületek, gyengülnek az izmok, sok idős akkor sem bír hosszan gyalogolni, ha akarna (de akkor meg az lenne a bajod, hogy mit keres a sok lassú nyugdíjas a zebrán), közlekedniük pedig kell valahogy.
Az már részlet kérdés, hogy hová utaznak.
Szegényesen öltözött a ruhájuk, s kukából túrt kaja van náluk? vagy honnan veszed, hogy kisnyugdíjas?
Másik: biztos, hogy nyugdíjas? Férfiak 65 éves korukig dolgoznak, nők 60-ig. És nem is mindenki megy rögtön nyugdíjba.
Orvoshoz, piacra stb. akkor is mennének, ha fizetni kell érte.
Életem 61 éve alatt nem vettem észre változást a nyugdíjasok utazási szokásaiban az ingyenesség előtt és után. Persze minden megváltozott, mi is.
De olyant nem érzékelek, ami ráfogható arra, hogy nem kell fizetniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!