A vasúttörténeti parkban fel lehet szállni a kiállított járművekre?
Fel lehet szállni a parkban a mozdonyokra, vagy a személykocsikra úgy mint Szentendrén? Vagy itt csak kívülről lehet megszemlélni őket?
A mozdonyokra gondolom nem mindre, vagy csak akkor, ha dízel/gőzmozdonyos utazásra külön veszek jegyet. De a személykocsik/motorvonatok is le vannak zárva?
Bocsi ha rossz a kategória :(

Az udvaron álló gőzmozdonyokra mindig fel lehet mászni, sajnos sokszor tele van gyerekekkel, de őket könnyedén arrébb lehet lökni, az igazi kihívást a felnőttek jelentik, arra ott van a 100éves szerelvények legtöbb nyikorgó alkatrésze, a felnőttek nem bírják a zajt, hamar odébb állnak.
Mindenképpen érdemes kicsit személyesebben kiélvezni a pillanatot, mert tényleg páratlan látványt nyújtanak. Egy két kivétellel hiánytalanul megvan az összes kezelőszerve minden vasnak.
A "nem gőzmozdonyok" ajtaját hétközben zárva tartják, de hétvégente, ha csak nem szakad az eső, mindig kinyitják.

Változó, van amire fel lehet van amire nem.
Nekem kicsit felemás érzéseim vannak. Egyrészt vannak elég szépen helyreállított, megőrzött gépek. Másrészt a Park nagyobb része inkább csak egy roncstelep össze tolva mindenféle állapotú járművel. Szerintem az igazi az lenne, ha lenne egy óriási csarnok, például a közelben lévő Istvántelki műhely és azt alakítanák ki fedett kiállító térré.
Én mondjuk a villamos-dízel mozdonyok fülkéjében még nem jártam, mindig zárva voltak. Igaz eddig 2-3 alkalommal voltam és általában ingyenes napot néztem ki. Meglepő módon nem tódultak az emberek, de legalább jól lehetett fotózni.

" például a közelben lévő Istvántelki műhely és azt alakítanák ki fedett kiállító térré."
Úgy tudom pont ezen dolgoznak :)
Válasz valakitől aki ott dolgozik:
A kiállított gőzmozdonyoknak csak a vezetőállása látogatható.
A kocsikat zárva szoktuk tartni, a korábban történt lopások miatt, néhány kivétellel. Az ember el sem hinné hány függönyt és kilincset vittek el....
A Hargita csoportok számára nyitható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!