Az interneten vásárolt, különleges e-vonatjegy kedvezményes jegyek esetén mi történik ha lekésem a vonatot?
# 2
Most nem olvastam át az ÜSZ-t, de szerintem van benne olyan rész, miszerint ez a kedvezményes jegy egy adott vonatra szól. Innentől kezdve a MÁV-START kikezdhetetlen polgári jogi értelemben is, ha az utas lekéste a vonatot. (Persze lehetnek olyan speciális helyzetek, hogy mi van, ha a vasút hibájából késte le a vonatot, ilyenkor nyilván nyitva kell tartani a kérdést. De ha csak annyi történt, hogy elaludt, és későn ért ki, akkor így járt.)
A helyjegyek, és a pót- és helyjegyek is csak adott vonatra szólnak, és ha lekésed, akkor így jártál. Régebben még az összes e-vonatjegyet is adott vonatra kellett megvenni, és ha nem azzal mentél, akkor megint csak így jártál. Most azért határozottan jobb már a rendszer.
Szia
Ha adott vonatrol IC akkor azt elbuktad!
Ha sima sebes zónázó vagy személy érvénytartamon belül az adott viszonylaton fel lehet használni..!!!
Viszont visszatérités és egyébb reklamácio csak internetes felületen illetve ügyfélszolgálaton....
A jegy PL. 8.25 ös vontra vetted meg akkor viszont az indulás leghamarab 10 percel korábban lehet megkezdeni vagy is 8.10 kor
Érvénytartama bármilyen távolságra is szól csak érvénytartam első nap 24 óráig érvényes...
Felhivom ugyan akkor a figyelmedet,ha csatlakozó vonattal is mész tovább ( helyjegyköteles ) a Vonatinfo a legegyszerübb leggyorsabb eljutást hozza ki!!
Ahol 5-10 perces átszállási idő van biztos hogy nem fogod elérni!!!Igy buktad...
PL.Debrecen - Siófok ( Köki - Kelenföld )
Kelenfröl ha helyjegyes vonattal mész Debrecen felöl biztos késni fog a vonat....
Probáltam érthetően le írni és talán olyat is ami nem a kérdés csak sokan nincsenek ezzel tisztába....
Jó utat !
#6: Csak olyanokat írtál, ami nem a kérdésre válasz. A kérdés a @ jeles vonatokra vett jegyekre vonatozott, ezek adott vonatra szóló jegyek, ellentétben a normál jegyekkel.
"Ahol 5-10 perces átszállási idő van biztos hogy nem fogod elérni!!!" - Ez esetleg úgy igaz, hogy NEM BIZTOS fogod elérni, az, hogy BIZTOS NEM, azért túlzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!