Vonatoknál ez hogy van?
Ha azt mondom a pénztárosnak, hogy egy retúrjegyet kérek mondjuk Miskolcig, akkor az már oda-vissza érvényes és teljesen mindegy, hogy mikor indulok vissza? Tehát a pénztáros nem úgy adja, hogy előtte megkérdez, melyikkel megyek vissza, hanem az összesre érvényes?
(Elnézést, nem ismerem a magyar tömegközlekedést.)
Nem mindegy, hány kilométert mész. Rövid szakaszon az utazást aznap meg kell kezdeni (a visszautat nem tudom), 100 km fölött meg egy hónapig érvényes.
Én szoktam jelezni mindig a pénztárnál, hogy mikor megyek, és mikor jövök vissza.
Ha nem helyjegyes vonattal utazol, akkor a jegy érvénytartamán belül bármelyik vonattal visszautazhatsz vele. 100 km-en felüli távolság esetén a menettérti jegy 15 napig érvényes, tehát ezen időszakon belül bármikor megkezdheted az utazást és vissza is jöhetsz.
Csak a helyjegyet / helybiztosítást tartalmazó IC pótjegyet kell az adott vonatra megvenni.
Csak 100 km felett lehet retúrt venni.
Az odaúti jegy érvényessége a szokásos (1-3 nap km-től függően)
A visszaúti jegy 14 napig használható fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!