Szintetek minőség szempontjából Pozsony vagy Budapest villamos közlekedése a jobb?
Mi a szempontrendszer?
Járatsűrűségben a budapesti az erősebb, járműparkban egál, sebességben a pozsonyi. Utastájékoztatásban Budapest viszi a pálmát, hálózati lefedettségben Pozsony.
1-es vagyok.
Pozsonyban is vannak alanypadlós villamosok, és a modern megállók, de ezek mellett sok a régi Tátra és lepukkant megálló, még a belvárosban is.
Míg Budapesten a belvárosi vonalak többségén új CAF villamosok és felújított megállók vannak. Nálunk inkább a külvárosi vonalak vannak elhanyagolva.
1-es: Egyetértek, hogy Budapesten több a Caf villamos és emellett úgy tudom nemrég (talán) a ČKD Tatra T5C5 villamosokat is felújították. Azt nem tudom hogy az összeset fel újították-e, de sokat.
Pozsonyban főleg Dúbravka néhány megállóit újították fel és a Duna átívelő Öreg hidat (ami új) és azon túl 3 megállót.
Szép, új, alacsonypadlós, légkondicionált, egyterű Skoda villamosok vannak Pozsonyban egy pár éve már. Hasonlít a Combinora csak jóval rövidebb, és piros :)
Persze azért látni még régi villamosokat is.
Pozsonyban 9 villamosvonal van összesen.
Összességében szerintem Bp tömegközeledése fejlettebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!