Vonat menetjegy telefonra hogyan?
Lattam olyat h okostelefon képernyőjén volt vmi kód amit a kalauz beolvasott és meg mondta is h így 10%kal olcsóbb is. De fogalmam sincs hogy lehet így megvásárolni.. valaki ebben jártas tudna segíteni?
Néztem a MÁV oldalán és egy hihetetlen hosszú leírást ad hogyan kell neten vásárolni jegyet de annak a vége az lenne h otthon ki kell nyomtatni vagy automatából kene nyomtatni.. de én ezt a telefonos megoldást szeretném.
Én a jegyet mindig meg veszem itthon a gépemen, de nem másolgatok semmit a telefonra, hanem míg kiérek az állomásra, addig ugyan úgy belépek telefonon a jegyvásárlásos oldalra, ott látszanak a korábbi vásárlások, rámegyek e-vonatjegy letöltés és egy linken keresztül addig megnyílik amig jön a jegyvizsgáló. Így sem letöltögetni, sem ide oda másolgatni nem kell semmit.
Természetesen mobilneted legyen!
# 3
Ez még ugyanúgy baromira kényelmetlen, hiszen az a weboldal egyáltalán nem mobilbarát.
Ráadásul a vásárlás még ennél is körülményesebb, ha mobilról akarod kivitelezni (gépről sem sokkal jobb amúgy). Az új Vonatinfóban az állomásra menet meg is veszem a jegyet, amennyi idő alatt te a régi rendszerben csak megnyitod a már megvásároltat.
A generált kód bemutatása is jóval egyszerűbbé válik, mert most egy PDF fájlban kell pozicionálgatni és nagyítgatni, hogy a QR kód látszójon. Az új Vonatinfóban ez is sokkal egyszerűbb és kézenfekvőbb.
Én a Telvira alkalmazást szoktam használni.
A megfelelő járat kiválasztása után átirányít a MÁV oldalára, ahol megvásárolhatod a jegyet.
A vásárláshoz első alkalommal regisztrálnod kell, majd minden vásárláskor meg kell adnod a bankkártyád adatait.
Ha ez megvan, akkor pdf-ben letöltheted a jegyet, amin a qr kód van. Ezt olvassa be a kalauz.
10% kedvezményt mindig kapsz, sőt bizonyos vonatokon 20%-ot.
Vonatinfó tesztelő vagyok. Hetekig botrányos volt a helyzet. Kalauzok azt sem tudták miképpen kell beolvasni. Ha a telefonom kidobta az appot RAM-ból és újra kellett tölteni az információkat akkor rendkívül sok ideig gondolkozott és töltötte be a jegyet. Ha épp nem volt mobilnet a szakaszon akkor nem is járt sikerrel.
Viszont azóta minden rendben. Az app szelektálja az aktív és az archív jegyeket, így gyorsabb a megjelenítés. Offline is működik a dolog és már a kalauzok gördülékenyen olvassák.
Mire a főverzió megkapja a fícsört minden rendben lesz. Az lesz a neked való.
Addig is persze mehet az Elvira webes rendszere, ami QR kódos pdf fájlt gyárt.
Egyik válaszolónak:
„PDF fájlokat ide-oda másolgatni.”
A webes felületen vásárolt jegyeket egy felhőbe szinkronizált mappába (pl OneDrive) kell menteni. Innentől kezdve nem kell másolni semmit, telefonon megtalálod az adott mappában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!