A buszsofőrök miért indulnak nyitott ajtóval?
Jobb esetben csak hűtik az utasteret, de van amikor büdös is az utastér(akkor még káromkodni is szokott némelyik)
Csak viszonyításként: én egy ázsiai országban vidéken voltam buszsofőr, ahol simán fölszálltak állatokkal is olyan emberek, akik soha nem fürödtek. szerencsére csöndben figyeltek, mert fehér buszvezetőt még nem láttak. persze ettől még eszméletlen szag volt
ilyen hülyeséget kérdezni, hogy ez menő a körükben? ennyire már ne nézd le a sofőröket(sem)
Képzeljétek, én a 12-es villamoson is utaztam úgy, hogy nyitva volt a hátsó ajtó, szintén nyáron. Csak mi voltunk a hátsó kocsiban, igaz ez még a '90-es évek közepén volt, amikor a 12-es is 3 kocsiból állt.
De pár éve történt, hogy az 5-ös busz Nagy Lajos király útja Czobor utcától nyitott hátsó ajtóval indult el. Sokan voltak a buszon, úgyhogy mindenki el kezdett előre üvöltözni, néhányan úgy visítottak, mint a szopósmalac, tiszta kabarészínpad volt az egész jelenet, pedig nem is mentünk gyorsan. :D
Nem gondolnám, hogy menőznének, a buszok többsége élőhalott roncs. Ha egy adott fokozatban mennek csak, akkor feltehetőleg váltóhibás.
Újabb buszokon (minden ami nem Ikarus) nem is lehet nyitott ajtóval elindulni, egy "ajtófék" nevű szerkezet behúzva tartja a fékeket amíg egy ajtó is nyitvavan.
Le leszek pontozva, de én a zárt ablakos időszakban kultiválnám, ha a végállomáson mennének pár métert nyitott ajtóval.
Nagyon elhasználódik a levegő, főleg tömegben, egyedi ajtózásnál és ahol szélfogók vannak, a megállókban semmi levegő sem jön be.
Azért ez egészségtelen szerintem.
Nyáron meleg van, de legalább az ablakokon jön be friss levegő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!