A buszsofőrök hogy tudnak annyi járatot megjegyezni?
Figyelt kérdés
Adott esetben egy nagyvárosi járat több útvonalát, megállóit. Például ha egy kezdőt vezényelnek ki, hogy boldogul?2018. febr. 26. 18:51
1/5 anonim válasza:
Változó a helyzet. Budapesten általában ugyanazon a járaton dolgozik egy adott sofőr. Máshol viszont előfordul, hogy egy napon belül is több vonalon kell menni. Nekem elég jól ment, mert a lakhelyemen vezettem, bár nem használtam a tömegközlekedést. Időnként eltéveszti az ember, de szoktak szólni az utasok, vagy a kollégák rádión, ha épp észreveszik.
2/5 anonim válasza:
Én nem vagyok buszsofőr, mégis tudom szinte az összes járatot Budapesten, mert használom a hálózatot és hát az agyamat is...
3/5 anonim válasza:
Ezért szokták a kezdőket betanítani, ezért kap térképet is, meg ha elfelejti kérdezi az utasoktól is. Ennyivel jobb buszozni, mert van utas aki segít. A kamionosnak nem fog a rakomány válaszolni, azt hiába kérdezgeti.
4/5 anonim válasza:
Vidéken segítenek az utasok. Nem egyszer találkoztam már olyan buszsofőrrel, aki először járt azon a vonalon, és fogalma sem volt, merre kell tekerni a kormányt. De azért általában egy útvonal nem olyan bonyolult, hogy ne lehessen megjegyezni, ha megnézte a térképen, illetve végigment rajta egyszer.
5/5 10 deka farhát válasza:
Én nem buszozom, de több kevesebb rendszerességgel vezetek autót munkaidőben, és vannak helyek, ahova minden hónapban akár többször is el kell mennem. Ezeket az útvonalakat akarva-akaratlanul is be lehet tanulni. A buszsofőrök meg járnak vonalismeretre, amikor egy oktatókocsival mennek végig akár többször is egy járat útvonalán. 3-4 alkalom után már megjegyezhető, kis otthoni tréninggel (térkép nézegetése pl.) pedig talán még hamarabb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!