Kérhetek kártérítést a taxi társaságtól, ha a taxi késése miatt lekéstem a repülőgépet?
Figyelt kérdés
Tegnap taxit hívtam, hogy vigyen ki a reptérre. Mondtam a diszpécsernek, hogy nagyon sietek, és szükségem lenne egy gyors taxira, erre azt ígérték, hogy 5-6perc, és megérkezik az autó. Közel 10percig vártam rá, és a sofőr is 40el tötymörgött a városban. Így persze lekéstem a gépet, és a sofőrnek is volt pofája ezekután elkérni a fuvardíjat.2018. máj. 19. 16:16
21/22 anonim válasza:
Szegény biztos sokat nézte a Taxi filmet. Máskor menj ki időben és akkor nem történik ilyen. Gondolom nem az nap reggel tudtad meg, hogy repülnöd kell. Ne a taxist hibáztasd, hanem saját magadat.
22/22 anonim válasza:
Nincs olyan, hogy: taxi társaság! Tudtommal, a taxisok túlnyomó többsége egyéni vállalkozóként tolja. Akit felhívtál, az csak egy diszpécser központ. Ők legfeljebb azért felelősek, hogy a taxi jó címre legyen küldve.
Neked magát a taxist kellene elővenned és beperelned. De ha belegondolsz, senki sem ígérte meg, hogy oda is fogsz érni időben. Meg a legtöbb akadályra mondhatná, hogy azokra nem volt ráhatása. Ha mondjuk bement volna egy kocsmába kávézni, és te azért késed le a géped, na az már egy másik téma...
A fuvardíjra való igénye persze teljesen jogos volt. Egyébként nem a fizetés után tudtad meg, hogy későn érkeztél??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!