Kérhetek kártérítést a taxi társaságtól, ha a taxi késése miatt lekéstem a repülőgépet?
Te utaztál már repülővel? :D
Felszállás előtt már 1-2 órával ott kell lenned (kivéve magángépek), úgyhogy nem a taxis miatt késted le hanem saját hibádból...
hamarabb kellett volna taxit hívni
Öcsém!
4-5 perceken picsogsz. Én egy órát üldögélek, cigizek, vásárolok, de időben a reptéren vagyok és nem késem le a gépet. A csomag feladásának ideje és a biztonsági ellenőrzés is a reptér forgalmától függ. Mit akarsz ezzel a 4-5 perces késéseddel?
Hozzáteszem hogy vittem már ki családtagot késéssel, a kapu már zárva volt de szépen megkérte a személyzetet és felengedték. Ha neked ez sem jött össze, akkor főleg nem ezen a 4-5 percen múlt.
Lehet a kispárnádba bújva sírdogálni és mást hibáztatni, az sokkal egyszerűbb, de 100%-ig a te hibád.
" Én egy órát üldögélek, cigizek, vásárolok, de időben a reptéren vagyok és nem késem le a gépet."
Ez a normális.
Viszont naponta látok olyan utasokat, akik kapuzárás előtt esnek be a reptérre és szó szerint könyörögnek a biztonsági kapunál a hosszú soroknál, hogy engedjék előre. És ő hibáztat mindenkit, mert nem jut fel a gépre. Ha más kitud érni időben és kitudja várni a sorát, akkor ő is.
5-6 perc meg vicc. Elég 1-2 piros lámpa.
Kártérítés? Meg miért nem ment 70-el?
Visszafordítom a kérdést. 80-al megy, időben érkezik, és időben kiérsz.
Ő meg kap két harmincezres csekket, kifizeted neki? Nem.
Akkor ennyi.
Amúgy csak és kizárólag a lustaságodnak, és trehényságodnak, és a végletekig egoista szemléletednek köszönhetted, hogy lekésted a gépet. Súgok valamit: a világ nem arról szól, hogy téged szolgáljon, és a eddig nem mondták, most mondom: a nap sem csak miattad kel fel reggel.
Azt kaptad, amit érdemeltél. Egyszer mindenkinek meg kell tanulni, hogy mindennek következménye van.
A taxi városi forgalomban közlekedik. Bár a diszpécsereknek van elképzelésük arról, hogy hol merre milyen forgalmi helyzet van, de ők nem rendelkeznek olyan rendszerrel, mint a légirányítók. Megállás nélkül telefonálnak, s nem feladatuk tudni, hogy valamelyik út bedugult, s a kocsi nem tudja kikerülni, nem tud rövidíteni.
Ő csak arra tud ígéretet tenni, hogy mikor indítja a kocsit, s kb. az mikor érkezhet oda.
Olyan is előfordulhat, hogy egyáltalán nincs szabad kocsi.
5-6 percet nemigen szoktak ígérni. 5-6 perc azt jelenti, hogy kb. 4 kilométerre tőled van szabad autó, s maximális sebességgel tud menni végig, megállás nélkül.
A taxisokra nem az a jellemző, hogy kínosan betartják a sebességhatárokat. Ha 40-nel ment, akkor annak oka volt.
Természetesen jogos volt, hogy kifizettette a munkáját. Mégis, mire alapozod az ingyenes szolgáltatási igényedet?
Egyetlen taxis cég sem vállal azért felelősséget, hogy bármiféle más közlekedési szolgáltatást elérjen időben.
A városi forgalom nagyon változó.
Egyszer mint a kés a vajban, máskor meg elunod az életedet.
Mostanában nem járok kocsival, de tavaly még igen.
Reggel 13 km-es távot megtettem megállás nélkül, kb. 60-as tempóval, aztán 600 méteres útszakaszhoz kellett 20 perc.
Másnap meg az első szakaszon volt dugó, s ezen a rövidebbiken semmi.
De mondok még valamit neked. Talán nem hallottál még róla.
60 éves vagyok, de emlékeim szerint 50 éve is volt olyan, hogy előrendelés. Már ha találtál működő utcai telefont.
Akkor még nem volt nagyon lakásokban sem, mobil, internet, sőt cb rádió sem a kocsikban. Viszont ha sikerült telefonálnod, akkor akár több napra előre is megrendelhetted a kocsit.
Legközelebb tedd ezt!
Nekem volt már olyan, hogy a rendelés 12:15-kor jött, nem közeli címre, és nem mondták hogy gyors autó kell. Kb 5 perc alatt kint voltam, levadásztam az utasomat, mert persze, hogy elcsámborgott valahova, ez 1-2 perc. Majd beül az autóba, egy fiatal srác, és benyögi, hogy 12:30-kor indul a busza a buszpályaudvarról... Mondom: "hogy mikor? Akkor kapaszkodj öcsém!"
Elértük a buszt, de kellett hozzá egy bagy adag mázli, jól fogtuk ki a lámpákat, nem jött tanuló vezető sehol, és egy vakhangya se érezte hobbijának a belső sávban 40-el tötyögést, így 3 perc alatt ott voltunk, persze a kresz bizonyos részeit jól megerőszakolva. Mondtam a gyereknek, hogy "ott a buszod, akár még egy hirtelen cigit is betolhatsz, de legközelebb időben rendelj taxit, ha sietsz." Megköszönte, jattolt us egy szépet hálája jeléül, majd hirtelen felpattant a buszra, és csá. De mondom, ez nagyban a mázlin múlott. Sietni tud a taxi, bizonyos kereteken belül, de repülni nem tud, még.
Én egyszer a Volánbusz miatt késtem le majdnem a repülőt. Időben elindultam, jött is a busz, akkor lett gynús, amikor a főútról bekanyarodtunk egy faluba, ahova menetrend szerint nem kellett volna. Aztán a következőbe is. Ekkor már előrementem és megkérdeztem a sofőrt, hogy mi történt, már azt hittem, én szálltam rossz buszra. Mondta, hogy nem, ez az a busz, csk előttünk lerobbant a falujáró, és most mi pótoljuk őt is. Több mint félóra késéssel érkeztünk az Árpád hídhoz, onnan metró, 200-as busz, végül még épp időben kiértem, de a biztonságinál a sort én is beelőztem, bár nem szokásom tolakodni, de itt nem az én hibámból értem ki azutolsó pillanatban.
Szóval 5-6 percen nem kellene, hogy egy repülő múljon, nem szabad így kicentizni az időt, én a jó félóra késéssel is elértem még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!