Mit szóltok, hogy felrobbant az országos sajtó, hogy a MÁV nem tudott pótlóbuszt biztosítani Érd felső és alsó közé? :D
Az agyam eldobtam ma. Először a MÁVINFORM-nál láttam a hírt, aztán nézem, hogy helyi és országos lapok is szenzációként számolnak be arról, hogy nincs pótlás.
Mindezek a közösségi oldalakon is megjelentek, ott meg olyan trolláradat érkezett a MÁV, meg a kormány (?) anyját szidva, hogy csak na. Inkompetens újságírók, és teljesen fogalmatlan kommentelők (szerintem térképen nem látták még a környéket, nem hogy élőben) írnak arról, hogy micsoda világot élünk, hogy itt nincs pótlás. Meg persze beindul a szokásos "beteg járókeretes öreg babakocsisoktól hogy várjuk el, hogy ennyit gyalogoljanak", ami kifejezetten undorító érvelési forma.
Hozzáteszem, eleve nem is értem, miért merült fel, hogy legyen pótlóbusz, a MÁV saját magát szúrta tökön ezzel a megfogalmazással, hogy rendeltek volna pótlást. Elég lett volna annyit mondani, hogy séta van, szevasztok.
"Vágányzár van a 40a vonalon Kelenföld és Érd felső között. "
Na ezt nem tudtam, köszi.
"És ami itt a legfontosabb: a MÁV-ról beszélünk. Ennél a cégnél a csatlakozás bevárása egy ismeretlen fogalom, a"
Tudod a vonatok nem tudnak egymás fölött elrepülni, bekavarhat az egész menetrendbe, ha nem indul el időben.
Az ÖBB jegyek nem is ennyibe kerülnek, de nyugodtan ugass tovább, hátha bevezetik, aztán meg az lesz a bajod, hogy drága a jegy.
Az összes többi pontod is ugyan ilyen baromság.
Egy igazi hülye vagy.
@12
Nekem már nem lesz bajom, hogy drága a jegy. Én már autóval járok.
Azóta nem ment el az orrom előtt a csatlakozás, nem kell az iszonyatos átszállási időkkel vesződnöm, de nem is kell azon izgulnom minden percben, hogy éppen be kell-e várnunk a szent IC-t. Cegléden a múltkor leszálltam a 18 percet késő Záhony-Pestről, majd az orrom előtt kizavarták a Pest-Szegedet, így dekkolhattam plusz egy órát Cegléden több, nálam jóval kevésbé mérsékelt habitusú utastársammal együtt, akik egyébként teljesen jogosan voltak felháborodva. Karcagon a napi két tiszafürediből a délelőtti nem várta meg a szintén késő záhonyit, mert... csak. Azért. Utóbbi külön szép: mit kellene tennem ilyenkor? Megvárnom a délutánit? És ez csak az a két eset, ami a legjobban felkúrta az agyamat a több tízezer, levonatozott kilométerem során elszenvedett felbecsülhetetlen mennyiségű kibszás közül.
Ja igen, és tudod, mi a legszebb? Alig drágább a benzin, mint a vonatjegy. Ha pedig viszek magammal valakit, akivel osztozunk a költségeken, már a diákjegynél is olcsóbban utazok. De ismételten: nem érdekel a kifogás. Én fizettem a jegyért, ha kell, taxival szállítsanak el. Ha én csak az út háromnegyedét fizetem ki, akkor persze lependerítenek a vonatról, mi?
Majom.
# 12
Nos, azért ne állítsuk be ártatlan szentnek a MÁV csoportot. Rengeteg gond van velük, csak itt ebben az esetben nem érzem, hogy hibáztak. A csatlakozás bevárása tényleg nem erősségük, és persze, erre lehet mondani, hogy ne késessenek meg másik vonatot is, csak az alap vonatnak nem kellene késnie, és nem lennének ilyen gondok. Én is múltkor írtam egy nem túl kedves hangvételű panaszt nekik, mert csesznek a G43/S36->S40/Z30 átszállásra Kelenföldön (ami menetrendileg így lett kialakítva), legutóbb egy komplett iskolás csoport futott mint állat, és már csak elmenni látták a vonatot a mozgólépcsőről. Persze maga a késés is abból jött össze, hogy Kelenföld bejáratánál szöszölt a vonat nem keveset, mert szervezőképességük 0.
13-nak: Imádom az ilyen költség-összehasonlításokat. Mert a kocsinál csak a benzint fizeted, mi?
Súlyadó? Biztosítás? Parkolás? Különféle javítások? Ezek ingyen vannak, mi? Miről beszélsz kis barátom, amikor egy kisebb szerelés meg alkatrész is 50-100 ezer Ft? Nem beszélve a kicsit is komolyabb alkatrészek árairól.
Ezeket ti, autósok szeretitek elsunnyogni, mi? Szállj egy kicsit magadba, mert nagyon nem tudod, miket beszélsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!