Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Füzér, Regéc, Boldogkőváralja...

Füzér, Regéc, Boldogkőváralja tömegközlekedéssel?

Figyelt kérdés

Szeretnénk az április végi hosszú hétvégét azzal tölteni, hogy körbejárjuk a fenti 3 várat, de a tömegközlekedés tényleg ennyire katasztrofális? Egy-egy napot töltenénk ezeken a helyeken vagy csillagtúraszerűen néztem Sátoraljaújhelyről pl, de olyanokat írt ki a menetrendek.hu, hogy Füzér és Boldogkőváralja 5 óra? Ez elképesztő. Ott vannak "szinte egymás mellett". :(

Hogy lenne érdemes ezt megszervezni. A kocsi nem játszik.

Köszönöm.

2018. ápr. 2. 18:19
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A tömegközlekedés a zempléni térségben tényleg nagyon rossz, ami az aprófalvas térség és a rossz közlekedéspolitika miatt alakult így. Füzérre a legkönnyebb Sátoraljaújhelyről eljutni a fent írt 3 település közül, naponta többször megy közvetlen busz Füzérre, néha átszállással is lehet menni, a menetrend errefelé sem a legjobb, de előretervezéssel vállalható ez az út. Boldogkőváraljára Encsről és Abaújszántóról a legkönnyebb eljutni, ebből számotokra az utóbbi tűnik a jobb választásnak. Vonattal menjetek Szerencsig, onnan busszal (vagy vonattal) Abaújszántóig, onnan másik busszal Boldogkőváraljáig. Esetleg a napi 2 (hétvégén 3) vonat egyikével is lehet menni, ebben az esetben Szerencstől tovább kell menni vonattal Abaújszántóig, ahonnan másik vonat visz tovább Boldogkőváraljára. Regécre a legnehezebb eljutni, napi 2 busz megy oda (hétfőn 3), amik Novajidrányból indulnak, ahova felsőzsolcai átszállással tudtok menni vonattal. Esetleg alternatíva lehet, ha Olaszliszka-Tolcsváig vonattal mentek, onnan busszal Háromhutára, pár km-es sétával onnan át lehet menni Regécre. Errefelé is csak napi 4 busz jár, de könnyebben tervezhető Sátoraljaújhelyről ez az út. Esetleg megfontolnám a szerencsi vagy miskolci szállást, mert Füzér kivételével ezekről a helyekről sokkal könnyebb eljutni, mint Sátoraljaújhelyről. Egy napba kettő szinte biztos, hogy nem fér bele, hacsak nem vagytok jó kondiban és túrázzátok le a Regéc-Boldogkőváralja távot (kb. 15 km). Sok sikert a tervezéshez!
2018. ápr. 2. 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:
28%
Ha van jogsi de nincs autó, akkor béreljetek egyet. 3 napra nem egy nagy összeg. Vagy ha bírjátok, biciklivel sem lehetetlen. Sátoraljaújhely-Regéc 35 km, 300 m-es szintkülönbséggel max 3 óra nagymamatempóban. Füzér meg 26 km, 2 óra. Regécről Boldogkőváralja szintén nem több 1 óránál.
2018. ápr. 2. 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsről néztem az utakat, bár sok járat nincs, Regéc és Boldogkőváralja onnan elég jól megközelíthető, Füzér viszont sokkal eldugottabb.

Én átgondolnám, hogy két helyen foglaljak szállást, mondjuk Boldogkőváralján (itt van vonat, kicsit ugyan messze, de van), és onnan emberi időben át lehet talán jutni elfoglalni a szállást Sátoraljaújhelyen, és másnap onnan el lehet indulni Füzér felé.

2018. ápr. 2. 19:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Annak a régiónak a tömegközlekedése katasztrófa, különös tekintettel a benne rejlő turisztikai potenciálra. Órákig tartott nekem megtervezni egy Encs-Boldogkőváralja-Regéc túra logisztikáját.

1. nap Regécre Novajidrány és Korlát-Vizsoly vasútállomàsoktól megy busz, hétvégén napi 2 indulás. Tapasztalatból tudom, hogy Regécről Korlát-Vizsolyon át el lehet jutni Boldogkőváraljára minden délután, igaz, eléggé a nap végén értek ez esetben Boldogkő várához. A vasúttól jó fél óra séta a vár és a falu, de ez van.

2. nap Boldogkőről pedig a tavasztól őszig közlekedő délelőtti turistavonat visz el Abaújszántóra, onnan Szerencs-Sárospatak-Sattarattaújhely felé lehet Füzérre jutni. Lehet erre rámegy a nap megintcsak.

Mindezeken túl amúgy sok szállásadó tud segíteni fuvart szerezni, ezt az opciót ne felejtsétek el.

Az is jatszik, hogy túráztok egy jót Boldogkőről Füzérre vagy vissza. Közepes nehézségű szakasz meredek vártámadással, sok-sok gázlóval és egy gyönyörű ligetszerű völggyel Arka es Bkvalja között.

2018. ápr. 2. 22:03
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, mindenkinek ment a zöld kéz :)

(elég bénának éreztem magam, hogy nem tudok egy értelmes útvonalat összehozni, ahol nem kerül órákba egy 30km-es út, de akkor most megnyugodtam kicsit :) )

1/4: megnézem mindenképpen Miskolc vs Szerencs viszonylatában is, nagyon jó ötlet.Szuper részletes a közlekedési lehetőségek leírása, hálás vagyok érte.

Napi egyet szeretnénk, nem vagyunk telhetetlenek. :)

Túrázni nagyon szeretünk, de nem nyomjuk haladóba...max 10km-re vagyunk hitelesítve per nap, ha szintkülönbségek is vannak...pl most hétvégén a Bélkő tanösvényt nyomtuk le, ami oda-vissza kicsit több, mint 10km, plusz haza úgyhogy olyan 16-17km volt aznap...ez után már jól esett leülni...nem vágtam volna neki még 20km-nek. :) Szóval tömegközlekednénk inkább :D

2/4: a kocsi sajnos egyáltalán nem játszik, sem a bicikli, csak a tömegközlekedés, de neked is köszi az ötleteket. :)

3/4: igen, már egyre inkább kristályosodik, hogy itt nem játszik a csak egy pontból kiinduló csillagtúra...újratervezés van. :) Elég jó ötlet a Boldogkő és Sátoraljaújhely kombináció. Megnézem a lehetőségeket. :)

4/4: "Mindezeken túl amúgy sok szállásadó tud segíteni fuvart szerezni, ezt az opciót ne felejtsétek el. "

Ezt tudnád esetleg részletezni, érdekelne, mert akkor már eleve így szerveznénk és nem vacakolnánk a tömegközlekedéssel. Van ebben tapasztalatod?

Eddig még mindent meg tudunk oldani tömegközlekedéssel, de most a Zemplén feladta a leckét....igazán nem is a kényelem a leglényegesebb, hanem inkább azért vagyok elveszve, mert egyszerűen sajnálok egész napokat vonatokra vagy buszokra várva tölteni. A Bükkben sokkal élhetőbb a közlekedés, de most a Zemplénbe mennénk. :)

2018. ápr. 3. 07:27
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én ezzel a fuvarral arra céloztam, hogy bár kifejezetten nem hirdetik, sok szállásadó ismer a környéken olyat, aki méltányos áron szívesen elvisz titeket egy nem túl hosszú útra - mondjuk Boldogkőváraljáról Regécre. Sőt, olykor maga a szállásadó is felajánlja, hogy elvisz. Ami fontos az az, hogy erről előre egyeztessetek, legyen idő megbeszélni. Àrnak általában a benzinköltséget kérik el, illik is kicsit felkerekíteni, hiszen inkább szívesség ez, mintsem megélhetési forrás.

Viszont mint ahogyan azt fent én is és a többiek is írták, némi kompromisszummal (korán kelés, hosszabb séta) ilyen fuvarok nélkül is lehet abszolválni a kört. Szerencsére tavasztól őszig van reggel akár Budapestről is elérhető busz hétvégenként Novajidrányból Regécre és délután vissza, és adott esetben ehhez Boldogkőváralja felől reggel ill Boldogkőváralja felé délután van elviselhető időn belül (1 óra) vasúti csatlakozás Korlát-Vizsolynál. És ugyanezen a vasútvonalon tudtok viszonylag kenyelmes, késő délelőtti indulással “kimenekülni” ebből a közlekedési harapófogóból Abaújszántó-Szerencs-Sátoraljaújhely-Füzér felé. Ha esetleg lazítanátok a menetrenden, ezen a napon érdemes lehet Sárospatakon is megállni. Talán a könyvtár kimarad az ünnep miatt (ez csak a megérzésem), de a Rákóczi-vár mellett egy kirándulás is beleférhet a Megyer-hegyi tengerszemhez. És akkor a rá következő napon lehet bevenni Füzér várát (van délelőtti busz Sattarattáról) és talán-talán még a Magyar Nyelv Múzeuma is belefér Széphalmon - kiváló interaktív kiállítás anyanyelvünkről.

2018. ápr. 3. 11:22
 7/7 A kérdező kommentje:
Oke, tokeletesen vilagod. Koszonom szepen.
2018. ápr. 3. 12:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!