Ebben a sötétben a ti biszotok is úgy megy, hogy ki van világítva?
Tudod nem árt, ha
1. a többi közlekedő látja a buszt
2. a buszvezető is látja az utat
3, a leszállásra készülő vagy felszállás után elhelyezkedő utasok látják az utastérben belüli akadályokat
Hallottál már a KRESZ-ről?
Nincs kedved elolvasni az erre vonatkozó előírásokat benne?
A csuklós busz egész utastere full fényen, a koromsötétben.
Szerintem még az autókat is zavarja. Illetve fel lehetne kapcsolni csak felszálláskor, mint más normálisabb buszsofőr is.
Illetve van ilyen halovány fény is.
1. Mi az, hogy biszotok? Esetleg buszotok akart lenni.
2. Hogy érted, hogy ki van világítva? A fényszórót nem csak a buszokon, hanem a személyautókon is fel szokás kapcsolni a sötétben.
3. Ha az utastér világítására gondolsz:
a) Városi, helyi járatú buszokon felkapcsolva szokott lenni.
b) Helyközi, távolsági buszokon le szokták kapcsolni a sofőrök, általában mikor kiérnek egy településről. Mikor megállóba ér, akkor mindig fel szokták kapcsolni.
1. Elírás, bocs. De érdekes, eddig mindenki felfogta, hogy buszról van szó.
2. Le is írtam, hogy az utasteret világítja ki. Nem vagyok hülye, hogy a fényszóróról beszéljek. Csakhogy beleköthess.
3. Elindul felkapcsilja és úgybmegy 1,5 órát. Ha 15 km van két falu között, az sem zavarja.
Álprobléma, vagy trollkodás.
Senkit nem zavar az, ha világít. A többi közlekedőt semmiképpen sem. Autózom, tudom miről beszélek.
Városi buszok mindig kivilágítva mennek, csak a helyközieknél, távolságinál van úgy, hogy lekapcsolja. Csak akkor teheti meg, ha mindenki ül.
Egyetlen dolog indokolja a lekapcsolás: A busz tompítottja, reflektora nagyon gyenge, kint semmi fény. Ilyenkor a vezetőnek a pupillája a környezeti fény hatására összeszűkül, s a gyenge fény még gyengébb lesz számára. Ez az egyetlen ok. A nemzetközi járatoknál, ahol egész éjszaka mennek, nagyon ritka megállással, vagy folyamatosan az utasok aludnának, ezért is le szokták kapcsolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!