Jegyeket bérleteket - jogok és kötelezettségek?
Szerintem mindenkinek volt már valamiféle afférja a jegyellenőrzés során, pl amikor be akarunk jutni a metró területére.
Emberünk ott áll, kéri a jegyet, bérletet felmutatni. Ha nem kéri, akkor is fel kell mutatni. Akkor is, ha nem néz oda, ha épp a mobilját nyomkodja, ha a csajával smárol, ha a haverjaival áll egy kupacban és dumálnak.
Sokszor látom, hogy érdekesen viselkednek, pl utánaszólnak az embereknek, obszcén módon fennhangon kommunikálnak egymással vagy épp másokkal, akár utasokkal.
Nekünk jegyet kell venni, nincs mese, ez oké is. De mi van a színvonallal? Hogy nem rántunk vissza senkit a ruhájánál fogva, nem kiabálunk utána, nem teszünk neki félhangos megjegyzést.
Van erről valami hivatalos leírás, hogy engem milyen alapon húz vissza - teszi ki elém a kezét - szól be a bejáratnál az ellenőr?
(Éves bérletem van, sosem blicceltem.)
Van jópár degenerált brom, aki nem dolgozik, csak ácsorog ott.
Engem nem érdekel, odamutatom az arcába, aztán ennyi.
Jobban zaar, hogy 10/9 a mellemet bámulja, amint lekerül a kabát, pedig NEM dobom ki - nincs is mit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!