Milyen bérleteket kell vennem?
A lakhelyen Szigetszentmiklós-Lakihegyen lesz, a munkahelyem viszont Tökölön. 38as busszal tudnék kijárni a szigetszentmiklósi HÉV megállóhoz, onnan HÉVvel Tökölig. Hév bérletem viszont Dunaharaszti-Külső és Tököl között lesz. Találtam a BKK oldalán egy közleményt, ami szerint a Millenniumtelep és Szigetszentmikló-Gyártelep közötti szakaszra ha van 15 km-es HÉV bérletem, akkor a Szigetszentmiklóson belüli buszokat díj nélkül használhatom vele. De ha nekem Dunaharaszti-Külső és Tököl között van HÉV bérletem, az nem érvényes? Még drágább is, mint a 15km-es.
Vegyek külön bérletet Szigetszentmiklósra? Abból melyik fajtát kell vennem? Ahogy látom két zóna van, és az összegek sem egyértelműek számomra.
Ebből is vegyek egy 10000Ft-os bérletet, meg HÉV-re is egy 15.000Ft-ost?
"egy 10000Ft-os bérletet, meg HÉV-re is egy 15.000Ft-ost"
Ja.
Nem értem, hogy mi a különbség a "környéki helyi bérlet" és a "környéki 10km-es"(vagy 5km-es) bérlet között. Ha én Szigetszentmiklós-lakihegyről akarok eljutni a Szigetszentmiklósi HÉV megállóba, akkor most melyik kell?
Szerintem:
A környéki helyi bérlet CSAK a bkk járataira érvényesek mindkét zónában.
A környéki 5km-es jegy 1 zónára a 10km-s 2 zónára érvényes. Volánbuszra IS.
"Millenniumtelep–Szigetszentmiklós-Gyártelep közötti szakaszára érvényes 15 km-es hévbérlet"
Ez érdekes kérdés.
Lehet úgy is értelmezni, hogy Dunaharaszti-külső benne van a megadott szakaszban és 15km-s a bérleted.
Viszont szerintem ez a kedvezmény csak a 2-es zónára szól.
Szerintem neked elég a "helyi" bérlet, mivel csak a 38-ast használnád. ami 5200 Ft. + a Hév bérlet.
"környéki helyi bérlet" = CSAK az adott településen belül (jelen esetben Szigetszentmiklós) jogosít utazásra, az utolsó megállóig. Mivel a Budapest bérlet ugyanez, csak Budapesten belül, ezért a két bérlet kombinálásával nem lépheted át a városhatárt, így neked ez nem megfelelő.
"környéki 10 km-es bérlet" = a városhatártól 10 km-ig érvényes, ezzel átléphető a városhatár, tehát beutazáshoz csak ilyen váltható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!