Jogosult vagyok-e MÁV diákbérlet használatára?
Debrecenben lakom, Szegeden vagyok egyetemista. Diákbérletet szeretnék váltani a Debrecen-Cegléd szakaszra. (Ez ugye a Debrecen-Szeged vonalnak felel meg, Cegléden van átszállás.)
Lehetséges?
Számomra nem egyértelmű, hogy a diákbérlet mint olyan konkrétan a lakóhely és az iskola között vehető igénybe vagy a az a lényeg, hogy a vonal megfelelő legyen.
Remélem, igazatok van. :)
kicsit félrebeszéltek emberek.
Van a diákjegy, a 65%-os (vagy lehet már csak 50 nemtom), azt igénybe veheted diákkal matricával ennyi.
És van a bérlet. A bérlet 90%-os kedvezmény tudtommal. Azt pedig csakis a lakhely és iskola között veheted meg. Tehát hiába van egy diákod arról ,h pesten laksz és pesten élsz, akkor nem vehetsz diákbérletet.
Azt viszont nem tudom, hogy ha nem az egész útra akarsz, azt lehet e. Ezt meg kell kérdezni, javaslom a máv ügyfélszolgálatát vagy egy pénztárt a keletiben-nyugatiban-déliben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!