Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Jogosult vagyok-e MÁV diákbérl...

Jogosult vagyok-e MÁV diákbérlet használatára?

Figyelt kérdés

Debrecenben lakom, Szegeden vagyok egyetemista. Diákbérletet szeretnék váltani a Debrecen-Cegléd szakaszra. (Ez ugye a Debrecen-Szeged vonalnak felel meg, Cegléden van átszállás.)

Lehetséges?

2010. jún. 9. 08:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ha van érvényes diákigazolványod (matricával), akkor természetesen.
2010. jún. 9. 08:58
 2/13 anonim ***** válasza:
Igen.
2010. jún. 9. 08:59
 3/13 A kérdező kommentje:

Számomra nem egyértelmű, hogy a diákbérlet mint olyan konkrétan a lakóhely és az iskola között vehető igénybe vagy a az a lényeg, hogy a vonal megfelelő legyen.

Remélem, igazatok van. :)

2010. jún. 9. 09:05
 4/13 anonim ***** válasza:
nem nézi senki az iskoládat mindenhol igénybeveheted a diákkedvezményeket ha van a diákodon matrica
2010. jún. 9. 09:06
 5/13 anonim ***** válasza:
Nálunk a Budapest bérlettel is ez van. Nagytétény Érdligetig veszünk bérletet, utána már érvényes a Budapest bérlet, Mégsem Nagytéténybe járunk iskolába..:) Második voltam. :)
2010. jún. 9. 09:21
 6/13 anonim ***** válasza:

kicsit félrebeszéltek emberek.

Van a diákjegy, a 65%-os (vagy lehet már csak 50 nemtom), azt igénybe veheted diákkal matricával ennyi.

És van a bérlet. A bérlet 90%-os kedvezmény tudtommal. Azt pedig csakis a lakhely és iskola között veheted meg. Tehát hiába van egy diákod arról ,h pesten laksz és pesten élsz, akkor nem vehetsz diákbérletet.

Azt viszont nem tudom, hogy ha nem az egész útra akarsz, azt lehet e. Ezt meg kell kérdezni, javaslom a máv ügyfélszolgálatát vagy egy pénztárt a keletiben-nyugatiban-déliben.

2010. jún. 9. 10:07
 7/13 anonim ***** válasza:
jah és mellesleg a BKV bérletnél nincs ilyen korlátozás, az más mint a máv.
2010. jún. 9. 10:08
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem Budapestről szólt a kérdés... Közöm sincs a fővároshoz. Szerintem senki nem beszélt félre.
2010. jún. 9. 18:32
 9/13 anonim ***** válasza:
olvasgass vissza kicsit, talán felfogod mire mondtam.
2010. jún. 10. 15:58
 10/13 anonim ***** válasza:
nem beszélt félre senki? rendben. akkor próbálj meg bérletet venni olyan helyre aminek semmi köze a sulidhoz kiemelt kedvezménnyel, hisz azt írják (nem félrebeszélve), hogy lehet, hisz csak a diákod kell. kíváncsi vagyok sikerül e és ha kapsz, akkor vajon a kalauz is elfogadja e.
2010. jún. 10. 16:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!