Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Buszosnak tavolságo buszon...

Buszosnak tavolságo buszon adhatok borravalót?

Figyelt kérdés
Elfogadhatja?
2018. jan. 2. 16:11
 1/10 A kérdező kommentje:
távolsági*
2018. jan. 2. 16:12
 2/10 A jó édes ***** válasza:
0%
Adhatsz, de szerintem bunkóság. Ez olyan, mintha lenéznéd őt, hogy ő csak egy buszsofőri melóig vitte, nesze itt van számára egy kis alamizsna. A legtöbbjük nem is szívesen fogadja el - a többségük inkább morog miatta, mikor a 100 forintossal ki akarják szúrni a szemét. Nem hogy borra, de fagyira sem elég - ha ilyesfajta megbecsülésre vágynának, akkor nyilván a volán helyett pincérkedéssel foglalkoznának.
2018. jan. 2. 16:17
 3/10 anonim ***** válasza:
12%

Adhatsz, de minek?

A zsebbe adott pénzekből úgyis hülyére keresik magukat.

2018. jan. 2. 16:23
 4/10 anonim ***** válasza:
69%

Persze, hogy adhatsz! Szeretjük azt:-)))

Nem fogok/fognak megsértődni rajta. (miért a doki megsértődik, mikor a zsebébe rakod?)

Nem kell irigykedni! Azért olyan sokat nem keresünk!

2018. jan. 2. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Négyes, azért a kedves kollégáid igen szép summákkal rövidítik meg a kenyéradó gazdájukat, a magyar adófizetőket és az utasokat is. Lehet, hogy egy-egy sofőr csak pár tízezer forintot harácsol össze maxizásból, de rendszerszinten sokmilliós hiányt generálnak. És emiatt én egy fillér borravalót nem adok én egyetlen sofőrnek sem. Az egyetlen kivétel az az, ha nincs az uti célom közelében megálló és megkérem, tegyen le valahol út közben.
2018. jan. 2. 19:44
 6/10 anonim ***** válasza:

Na igen! Amikor a te kényelmed úgy kívánja akkor nem számít az adófizetők pénze. Mert azt ugye nem tudod, hogy a soronkívüli megállásokkal a busztársaságot, vagy a sofőrt rövidítheted meg. Elég egy kificamodott, vagy törött végtag, és már fizethet is a biztosító. MÁR HA FIZET. Mert azt is mondhatja, hogy az a megálló nem szerepelt a menetrendben, azaz ha a busz nem áll ott meg, akkor nem következik be a baleset. Ilyenkor a sofőr nyakába varrják a kártérítési összeget. Plusz még ki is rúgják a munkahelyéről. Az adófizetők pedig kiperkálják a kórházi kezelésed számláját.

Ebből is látszik, hogy semmi fogalmad nincs a közlekedésről. Nekem papolsz itt a korrupcióról, meg adófizetők meglopásáról, aztán a következő mondatodban lebuktatod magad...

tedd le a jogsit, aztán szerezz rutint. utána gyere el sofőrnek, és akkor nem kell majd irigykedned. DE! Vinned kell az utasokat, éjjel nappal. igen, karácsonykor, húsvétkor, a gyereked születésnapján,bármilyen ünnepnepon is az egyiknek melege van a buszon, a másik fázik. a harmadik berókázik az ülések közé, a kitakarított buszt 10 km alatt telenyomkodják rágóval, közben üvöltöznek, kioktatnak, hogy hogyan kéne buszt vezetni, mindenbe beleokoskodnak, minden vélt, vagy valós sérelemért bepanaszolnak, és rengeteg az okoskodó, kekeckedő alak. Ötven, vagy több ember életéért kell felelni, mindegyiket épségben célba juttatni. Az autóbusz is százmillió közeli értéket képvisel, ha törik a plasztik azt fizetni kell. Ezekhez mind jóképet kell vágni. gyere! tégy egy próbát!

Na, de nagyon elkanyarodtunk a kérdéstől... Ha akarsz adsz borravalót, ha nem akarsz akkor megtartod magadnak.

2018. jan. 2. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:
#1-es én 100 forintnak is örülök, naponta adnak 5-en, vagy még többen is. Szorozd fel az mennyi egy hónapra.
2018. jan. 3. 15:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Kedves sofőrök, én nem gondolom, hogy túlfizetnének benneteket, vagy hogy ebből vennétek halomra az A8-as Audikat. Vagy hogy olyan könnyű lenne a munka.

De azért, hogy nem lehet több mellékest csinálni, mint egy szalagon dolgozó munkásnak a gyárban, azt nem kellene állítani.

Mint alkalmi buszozó, tudok dolgokat.

Pl. hogy nem csak a borravaló játszik, hanem amikor nem kér jegyet az utas, akkor a harmadával-negyedével olcsóbb neki. Igaz, néha egy-két sofőr lebukik és kirúgják, de addig 10-20 évig szépen keresett.

Vagy hogy egy ismerős sofőr a traktorjába honnan szerzi a gázolajat.

2018. jan. 5. 14:39
 9/10 A kérdező kommentje:

2 éve utazom ugyanabba az irányba távolsági buszon, mondhatni napi szinten. Nyilván nem mindig ugyanaz a sofőr visz, de ismerem az arcokat.

Van olyan sofőr, aki (annak ellenére, hogy felszálláskor mindig előre köszönök) arra nem méltat, hogy vissza köszönjön. Ellentétben van 3 ember, aki mindig MOSOLYOGVA fogadja az utasokat (nem csak engem, mindenkit). Nyilván nem vagyok érzéketlen paraszt, tudom, hogy mindenkinek lehet rossz napja és nem várhatom el, hogy minden sofőr mindig vidám legyen, de alapvető normának tartom azt, hogyha én megtisztelem azzal, hogy köszönök (sok más utastársammal ellentétben) akkor ő is tiszteljen meg azzal hogy visszaköszön. Nekem ezek az apró dolgok igazán sokat jelentenek.

Aznap mikor kiírtam ezt a kérdést, ismét egy nagyon kedves ismerős sofőr járatára szálltam fel és nála váltottam ki a havi bérletem. Visszajárót viszont nem kértem (nem nagy összeg 290 Ft). Ő viszont nem szerette volna elfogadni a borravalót. Ragaszkodtam hozzá és nem engedtem, hogy vissza adja, de aztán megijedtem miután leültem, mert akkor gondoltam bele, hogy talán nem vehette volna el és eszem ágában nem volt 'bajba' keverni. Megsérteni sem szerettem volna vele, csupán egy apró gesztussal jelezni, hogy elégedett vagyok amikor az általa vezetett járat utasa lehetek.

2018. jan. 6. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Azért a buszsofőröknél nincs olyan szigorú pénzfelügyelet, mint egy áruház kasszájánál, ahol azért is megbüntetik a kasszást, ha túl sok pénz van a kasszában (ergo átverte az ügyfelet) és azért is, ha túl kevés (ergo átverte a munkaadóját). Ott hibázni nem szabad.
2018. jan. 9. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!