Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » A vonaton van jogom azt...

A vonaton van jogom azt mondani, hogy húzzák fel az ablakot?

Figyelt kérdés

Gyorsvonattal utaztam Ceglédre és jó volt bent a fűtés,nem volt nagy meleg,de hideg sem,pont kellemes. Szolnokon megálltunk 5 percre,egy idősebb néni lehúzta az ablakot teljesen,gondoltam biztos felhúzza,ha indulunk tovább,egy pici szellő nem is árt. Elindultunk ,nem húzta fel. Egy férfi kérdezte tőle mikor gyorsultunk,hogy az ablak rossz,nem lehet felhúzni vagy direkt van lehúzva,mondta a nő,hogy direkt,aztán félig morcosan felhúzta,mert tudta,hogy másra való tekintettel nem tarthatja nyitva. Felgyorsultunk kb. 120-ra és még akkor is félig le volt húzva,a nő az ablak mellett űlt én pedig a mögöttük való négyes űlés egyikében utaztam,tehát pont rám jött egyenesen a hideg huzat. Szégyelltem kicsit ott több ember előtt,de mondtam a nőnek,hogy felhúzná legyen szíves az ablakot,mert a hideg huzat rám jön pont ,erre felállt,morcosan,gyorsan felhúzta,mondtam neki köszönöm szépen,de nem is mondta,hogy szívesen,mérges volt.

Namost kint +5 fok volt ami huzatként hidegebbnek érzik,a vonaton fűtés van és ilyenkor nem nagyon húzunk ablakot,a kalauz is szólt már máskor ilyenért.

Én éreztem bűnösnek magam,mert jogosan megkértem,hogy húzza már fel legyenszíves.

Nyugodtan lehet az utasnak is kérni a másik utast,hogy ne húzza le az ablakot télen,meg ha dohányzik,ne dohányozzon vagy az utas hallgasson,ezt a jegyvizsgálónál kell mondani és neki van joga szólni a szabályszegő utasra?

2017. nov. 29. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Miért nem húztad fel te?
2017. nov. 29. 16:40
 2/8 A kérdező kommentje:

Mert akkor biztos még morcosabb lett volna.

Nem vagyok az a balhézó típusú ember,inkább megkértem,hogy húzza fel,ha nem tette volna akkor valószínűleg felhúztam volna én szépen.

Előszőr megkérem szépen a másikat,ha nem akkor majd én.

Valahogy így gondolom.

2017. nov. 29. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Neki kellett volna megkérdezni a többiektől, mielőtt lehúzza, hogy lehúzhatja-e?
2017. nov. 29. 16:53
 4/8 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem küldd el a sztorit a Monty Pythonnak
2017. nov. 29. 17:34
 5/8 anonim ***** válasza:
72%

Kit érdekel hogy most az öregasszony mérges lesz e vagy nem , szolsz neki ha téged zavar.

A dohányzás az már necesebb azt a kalauznak kell jelenteni.

2017. nov. 29. 17:40
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Vonatokon, buszokon ez mindennapos, hogy megkérik egymást az emberek, hogy húzd már le az ablakot, vagy fordítva. Nem kell szégyellned magad, sokan utaztok egy légtérben, nem csak az kell történjen, ami egy embernek tetszik. Főleg télen.
2017. nov. 29. 21:15
 7/8 anonim ***** válasza:
Az az idősebb néni egy nagy bunkó, Bunkó volt fiatal korában is és úgy öregedett meg...
2017. nov. 30. 06:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Jól csináltad. Neked jogod van megkérni, hogy húzza fel. Van is rá szabály, hogy pontosan mikor lehet/nem lehet lehúzni az ablakot, mikor kell megkérdezni az utastársakat stb., utánanézhetsz, ha gondolod. De semmiképp ne érezd rosszul magad. Gondolom jól esett volna, ha a többi utas közül páran melléd állnak, máskor, ha valaki más kerül ilyen helyzetbe, gondolj vissza erre az alkalomra és állj ki mellette.

Morcosan nézni meg bárkinek bármikor joga van, de attól még fel kell húznia az ablakot. Persze nem szép dolog, ha így próbál eltántorítani attól, hogy megkérd az ablak felhúzására, de erről nem szólnak az utazási feltételek. Szükség esetén megkérheted a kalauzt, hogy segítsen, ha úgy látod jónak.

2017. dec. 2. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!