MÁV bírságot befizettem, akkor miért kaptam felszólítólevelet 5 év után?
Jelezd a MÁV-Start és a Consequence fele, hogy ezt szerinted már befizetted. Arra azonban lélekben készülj, hogy nekik sem lesz meg a papír és nem feltétlenül rosszindulatból vagy lehúzásból, hanem bénaságból.
Jogilag úgy néz ki, hogy:
- felszalltal a vonatra, létrejött közted és a Start között egy szerződés
- te ezt a szerződést nem vagy hibásan teljesitetted, erről a Start részéről a kalauz jegyzőkönyvet vett fel, ennek egy példányát te is megkaotad akkor
- te a szerződéses pótdíjat kifizetted, erről a vasúttársaság elismervényt állított ki
- te azonban e papírt elhagytad, így most nem tudod a pótdíj befizetésének tényét igazolni, miközben a Consequence a Starttól megkapta a pótdíjazásrol szóló jegyzőkönyvet, így tudja bizonyítani, hogy neked fennáll a tartozásod
" Mit tegyek? Papír már nincs meg a büntetés befizetéséről, akkor hogy tudom igazolni nekik?"
E nélkül sehogy, ezt meg kellett volna őrizni. HA átutaltad akkor a banktól kérhetsz igazolást az átutalásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!