Vehetek 13 helyjegyet egyszerre?
Figyelt kérdés
Pénteken ismerőseimmel Budapestre megyünk vonattal, és hogy egymás közelébe kapjunk jegyet, én akarom megvenni a helyjegyeket. Adni fognak 13, nagyjából egymás közelében lévő helyjegyet ugyanarra a vonatra? A menetjegyet külön vennénk meg.2017. nov. 18. 17:43
1/6 anonim válasza:
Nem. Úgy vehetsz helyjegyet, ha van hozza tartozó menetjegyed (vagy egyidejűleg veszed meg azokat).
2/6 anonim válasza:
Igen, vehetsz ennyit egyszerre, nem kötött menetjegyhez, simán kérheted úgy hogy "Jó napot, a pénteki x:ykor induló z intercityre kérek 13 helyjegyet, lehetőleg egymás közelébe" ha szerencséd van és rendes pénztárost fogsz ki, akkor zökkenőmentesen fog menni minden, fizetsz, megkapod a jegyeket és lesz, viszont tapasztalataim alapján rendes pénztárosra nem sok esélyed van, én éppen ezért inkább netről venném és az állomáson atvenném az automatából. Arra viszont figyelj, hogy ic-re pótjegy is kell külön, amit megvehetsz te is, úgy, hogy arra az ic-re pót és helyjegyet is kérsz egyszerre, vagy megveheti mindenki magának külön a menetjeggyel együtt, de akkor szólni kell, hogy egy jegyet és egy ic pótjegyet kérsz pestig. Bár nem tudom, lehet a pótjegyet és a helyjegyet egybe adják már csak, ezt érdeklődd meg, nem tudom pontosan hogy hogy van.
3/6 anonim válasza:
A 2. válasz alátámasztása üzletszabályzattal, kezelési ismertetőkkel:
• Pénztárban lehet egy jeggyel is többet venni:
↑
A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA
↓
• Interneten lehet csak pót/helyjegyet venni: [link]
↓
• MÁV jegyértékesítő automatából is vásárolható csak hely- vagy pótjegy: [link]
↓
4/6 anonim válasza:
De pont azt írja a linkelt útmutató is, hogy csak akkor vehetsz pót/helyjegyet, ha ingyen utazol vagy már van menetjegyed.
5/6 anonim válasza:
És a vásárlónak van, lesz. És a többieknek is van, lesz jegyük. És én azt olvastam a linkben, hogy " Egy jegyen kiszolgáltatható több pót- és helyjegy, helyjegy, pótjegy, ha azonos a kiindulási állomás, a célállomás, a vonatszám, a kocsiosztály, a dátum, a kocsiszám és a szolgáltatási díj." Éppen ezzel akar élni a kérdező.
6/6 anonim válasza:
Semmi akadálya nincs ennek.
Pénztárnál lehet, hogy visszakérdeznek, hogy miért ennyi, van-e jegy hozzá, de interneten és automatánál is meg lehet venni csak a helyjegyet. Viszont a pénztáros tud pontos helyet kiválasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!