Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Egyes metróvezetők miért...

Egyes metróvezetők miért szokták rácsukni a felszálló utasokra a metró ajtaját?

Figyelt kérdés
Nem azokra gondolok, akik futva megpróbálnak az utolsó pillanatban beugrani, hanem akik a megállóban vártak előtte. A régi kék metrók ajtaja olyan erővel csukódik, hogy csontot is törhet. Ennyivel fontosabb a menetrend, mint az utasok testi épsége?
2017. nov. 14. 20:47
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Nem, ennyire nehéz egy 120 méteres szerelvény mind a 24 ajtaját másodperceken át egyenlő figyelemmel monitorozni. Megjegyzem, én valahogy ezt sosem éreztem gyakori problémának: ha egy adott ponton sokan állunk a peronon, odébb állok, ha pedig a beérkező vonat előttem megálló kocsija tömötten érkezik, még szokott lenni időm a következő kocsiba szállni. És akkor nincs az a probléma, hogy egyetlen ajtónál elhúzódik az utascsere és türelmetlenül rájuk zárja a vezér az ajtót.

Megjegyzem, csúcsidőben egy bármilyen okból eleve késve érkező vonatnál nagyon fontos a mihamarabbi továbbindulás, hiszen könnyen érvényesül a nóniuszhatás és a kezdeti kis késés egyre csak gyűlni és gyűlni fog, torlódást okoz és felborítja egész napra a menetrendet... Ezért olyan fontos a pontos indítás.

2017. nov. 14. 22:26
 2/8 anonim ***** válasza:
92%
10 éve metrózom (3-as, 4-es, időszakosan 2-es csúcsidőben), nem emlékszem igazán olyanra, hogy rácsukta volna a vezető bárkire az ajtót úgy, hogy az a peronon állt és megpróbált felszállni. Sőt a hármason pl. a Kálvinon vagy a Nagyvárad téren kifejezetten hosszú ideig tart az utascsere, és nincs rácsukás. Amit el tudok képzelni, hogy full üres az összes ajtó, de a marhája csak a leghosszabb sor végén áll ahelyett, hogy elsétálni a következő ajtóig... De rácsukást még így sem láttam.
2017. nov. 15. 05:57
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Olyan már megesett hogy még szinte lefele szállnak az emberek de már jelez a vezető hogy zárja az ajtót. Viszont jelezni mindig jeleznek előtte, szóval ha valakire rácsukódik az ajtó, akkor az 90%-ban az utas hibája.

És ilyenkor az utasnak is fel lehet tenni a kérdést, mi a fontosabb. Mindenképp feljutni az adott metróra, vagy biztonságban várni 2 percet a következőig.

2017. nov. 15. 07:11
 4/8 A kérdező kommentje:

#2 Én kb. heti rendszerességgel tapasztalom, a Nyugatinál a délutáni csúcsban pl. tipikus. Akkor nemcsak azon az egy ajtón szállnak fel sokan, hanem szinte mindegyiken.

#3 Olyan is gyakran előfordul, hogy még lefelé szállnak az utasok, és már bemondja, hogy az ajtók záródnak. De olyankor szerintem senki nem veszi komolyan.

2017. nov. 15. 07:34
 5/8 Beviz Elek ***** válasza:
100%
Most akkor csak bemondja vagy be rá is csukja?
2017. nov. 15. 09:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Az emberek nem tudnak felszállni a tömegközlekesési járművekre, nézelődnek, elméláznak, egy ajtóhoz tömörülnek, megállnak felszállás után. Közben a jármű meg nem halad, én is rendszeresen felidegesítem magam ezen.
2017. nov. 15. 17:51
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyet még nem láttam, pedig évek óta metrózom naponta többször is. Ha mégis előfordult, hogy pl. becsípődött az utas táskája, az kivétel nélkül mindig azért volt, mert az illető a jelzés után próbált felszállni. De mondom, én olyat még nem tapasztaltam, hogy a bazi nagy tömegnél direkt becsukta volna az ajtókat. Persze ettől még lehet egy-két igazi barom sofőr, aki megteszi, de ez azért messze nem általános.
2017. nov. 15. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:

"Én kb. heti rendszerességgel tapasztalom, a Nyugatinál a délutáni csúcsban pl. tipikus."

És eddig hány esetben tettél miatta hivatalos, illetékes helyen történő bejelentést? Annyi erővel, amennyivel ide írtad a kérdésedet, már régesrég írhattál volna a bkk-nak, akkor változást is elérhetnél.

2017. nov. 20. 06:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!