Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha falura hívok taxit akkor...

Ha falura hívok taxit akkor miért kéri tőlem a soför a számla tízszeresét?

Figyelt kérdés
Kállósemjénbe rendeltem taxit egy nagykállói cégtől. Alig utaztam 2kilómétert, 3utcát vitt a taxi. 950 forintot mutatott az óra, de a sofőr 9ezret kért tolem. Nem értem hogy hogy kerülhet 2km 9ezerbe. persze nem voltam olyan hülye, hogy ennyit fizessek, csak bedobtam egy ezrest.

2017. nov. 6. 19:03
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Ja, és ebben nem volt várakozás, ahogy megérkezett a taxi, be is ültem, nem várattam sehol. Gondolom azt hiszi, hogy a falusiak bunkók, és át lehet verni őket .
2017. nov. 6. 19:09
 2/18 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom felszámolta neked, hogy kiment miattad Nagykállóról Kállósemjénbe, majd vissza.
2017. nov. 6. 19:12
 3/18 A kérdező kommentje:
Nekem ahhoz semmi kozom, nem mentem Nagykallóra, csak a faluba vitt 3utcát
2017. nov. 6. 19:14
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

Persze, csak neki az odavissza út is költség, és azt JOGOSAN kéri töled.

Mellesleg három utcányi távolságra minek taxi - föleg ilyen mesziröl????

2017. nov. 6. 19:22
 5/18 anonim ***** válasza:

A taxivállalatnak lehet olyan szabályzata, hogy fizetni kell a kiszállást más településre. (Bár 9 E...)

Ezt viszont te nem vagy köteles tudni, erre fel kellett volna hívni a figyelmüket a telefonban.

Vagy tényleg lenyúlás akart lenni. 9 E elég durva, talán francia turistának néztek. :)

Ha tényleg érdekel a téma, egy telefon a számra, ahonnan rendelted a taxit, és megmondják, van-e náluk kiszállási díj. Ha nincs, akkor jól bemárthatod azt, aki el akarta kérni. Ha van, akkor meg kérsz egy számlaszámot, ahová utalhatsz. :) Bár ha tényleg lenne, akkor nemigen engedett volna el szó nélkül.

2017. nov. 6. 19:36
 6/18 anonim ***** válasza:

jav.

"fel kellett volna hívniuk a figyelmedet"

2017. nov. 6. 19:37
 7/18 A kérdező kommentje:
Szerintem lényegtelen hogy milyen okból hívok taxit. 950forintos számláért hogy lehet kilcezret elkérni?? Egyeértelmü, hogy feketén is dolgozik, és csak lehúzza az embereket, és az államot is, mert ez már adócsalásnak is minősül. Te boltban 3000forintot fizetsz egy darab tojásért?
2017. nov. 6. 19:39
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
a taxik a település vége táblától a célig dupla tarifával dolgoznak. Ez tény. Viszont fizetned annyit kell, amennyit az óra mutat. ENnyi.
2017. nov. 6. 20:36
 9/18 anonim ***** válasza:

Nagykálló Kállósemjén Nagykálló távolságot is ki kell fizetni.

Miért nem hívtál Kállósemjéni taxit? Az a falutáblán belül fix tarifával megy.

2017. nov. 7. 00:03
 10/18 anonim ***** válasza:
A sofőrnek induláskor kellett volna bekapcsolnia az órát, és az úgy mutatott összeg kétszeresét lérhette volna el (a visszaút miatt).
2017. nov. 7. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!