Aki budapesten BKV-val jár munkába leírnátok mennyi idő nektek, ill hány átszállás?
Lakást készülök venni aztán mérlegelem a dolgokat, 1 óra lenne munkába mennem onnantól, hogy kilépek a lakásból és belépek a munkahely ajtóján Budapesten. Kisvárosi vagyok szóval szokatlan nekem, hogy nem 10 percnyire van minden. :D
Illetve főbb csomópontokat megnéztem budapesten, hogy hány perc alatt érnék oda, nem tudom hogy ez jónak számít e.
Mit gondoltok róla? Én úgy gondolom nem szabad csak a munkahelyhez orientálódni, nem fogok örökké ott dolgozni, és akkor meg a párom szívnak 1 órás utazási idővel. Ezért próbáltam olyan helyen lakást nézni, ami a főbb környékekhez egyenlő messze van.
Boráros tér: 11
népliget 31
örs vezér tere 43
nyugati pu 35
deák 37
infopark 25
fővám tér 29
fehérvári út 33
óbuda 58
Gyerekként 15 perc sétára laktam az iskolámtól, ebből lett 20 perc buszozás a gimibe, ezek még mind abban a külső kerületben, ahol felnőttem. Egyetemre már egy óra volt az út busszal, metróval (1-2 átszállás). Munkába járni eleinte 60-75 perc volt (1-2 átszállás) később a belvárosba költözve 20 perc lett (1 transzfer). Most nagyobb lakás kellett, városközponthoz közeli zöldövezetben, onnan 40 perc az út, 1-2 átszállás.
Szerintem mindig sokféle szempontot mérlegel az ember és lehet olyan élethelyzeted, amikor 1 óra utazási idő az egyéb pozitívumok miatt simán megéri. Ilyen volt nekem is az, hogy egyetem alatt a szüleimnél élhettem és nem kellett dolgoznom, a tanulmányaimra koncentrálhsttam, ami később munkába állva kifizetődött. Cserébe 1 óra volt az út majd’ minden nap és a programjaimat is előre kellett tervezni. Most pedig a nagyobb lakás és a zöldövezet nyugalma az, amiért feladtam a belvárosi élet rugalmasságát.
Igen valóban mérlegelni kell. Jelenlegi munkahelyem, az M0 közelében van az XVI kerületben, szóval eléggé világ végén van.
Most ha oda költözök, és hoppá menj be a belvárosba, illetve barátnőm a belvárosban tanul jelenleg, illetve dolgozni is ott fog, akkor majd ő utazgathat 40-50 perceket. Én is ezért mérlegelek, hogy, hát a boráros 10 perc alatt megvan, onnantól eléggé sokfelé szét tudok Budapesen áramolni akár hol kaphatok majd munkát.
Anno bejártam 35 km-ről 55-65 perc alatt (1 átszállás)
Aztán bejártam 17 km-ről 50-60 perc alatt (2 átszállás)
Aztán már Bpiként 10 km-ről 35 perc alatt (1 átszállás)
Aztán továbbra is Bpiként 17 km 50-55 perc (1 átszállás)
Még mindig Bpiként 6 km 35-45 perc (1 átszállás) vagy bicaj 25 perc.
Vidékiként borzalmasak lehetnek ezek az idők, de kizárólag attól függ, sikerül-e egy jó útvonalat/járatot találni. Pl nem probléma 30 perc buszozás, ha a végállomáson (vagy máshol) üres buszra tudsz szállni.
Próbálhatod a lakásvételt a munkahelyhez optimalizálni, de óriási mázli lesz, ha sikerül
DRUKKOLOK!!!
Mondjuk azt nem tudom miért lenne vidékiként borzalmasabb.
Vidéken is ugyanúgy 1 óra volt hazajutni a belvárosból a város melletti faluba, ha lekéstem a buszt akkor még több is. Pesten ugyanúgy kb 1 óra az út nekem, annyi a különbség hogy 5 percenként jár minden és adott esetben van 2-3 kerülő járat is ha fennakadás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!