Budapesten hogyan tudok eljutni a Fővám tértől a Déli pályaudvarig metróval? Hányas metró és kell-e átszállni?
Nehéz menetidőt számolni. A google szerint a két metró a leglassabb. A leggyorsabb 25 perc, a metrózás 27 perc.
Ami számomra rejtély, mennyit számol a le és feljutáshoz, átszálláshoz.
A felszínen pedig aligha figyeli a pillanatnyi forgalmat. Sokat fejlesztenek, de szerintem ezzel még nem kalkulál.
Én a 49-es villamossal mennék el az Astoriáig és onnan a kettes metróval. Igaz, így két jegy kell, ha metróval mész akkor elég egy jegy.
Ha gyorsan tudsz sétálni, akkor az is jó megoldás, ha átsétálsz a Szabadság hídon és onnan 56-os villamossal.
Itt láthatsz különböző opciókat: [link]
A metrós megoldással egy kb 5 kilométeres V betűt írnál le (Duna-parttól Duna-partig)teljesen feleslegesen. Menetidő így alakulna kb.: lemész a metróba (2 perc) vársz (1-5 perc) utazol (7 perc) lemész a 2-es metróhoz (2 perc) vársz a metróra (1-4 perc) utazol a Déliig (8 perc) felmész a mozgólépcsőn és az aluljárón át a felszínre (3 perc) Mindez hétköznapi nappali járatsűrűséggel számolva, hétvégén és este a várakozás hosszabb lehet. És persze az se kizárt, hogy minden pont akkor jön, amikor leérsz a metróba, de még így is sok idő a mozgólépcsőzés ha mindent összeadsz (jó mélyen vannak ezek az állomások)
Ezzel szemben a Fővám térről 1 villamosmegálló a Gellért tér (akár metróval is megteheted, de nem éri meg) A villamosozás is elhagyható, ha gyalog mész a Szabadság hídon a Fővám térről a Gellért térre, ami kb 400 méter. A Gellert téren az 56-osra kell felszállni, az a Délihez visz mintegy 9 perc alatt. A villamos nyilván ritkábban jár a metrónál, tehát akár 10 percet is kell várni rá, ha nincs szerencséd. De az is lehet, hogy egyből jön, vagy pár perc múlva. Mérlegelj, hogy melyik a jobb megoldás neked.
A jeggyel kapcsolatban (nem kitalálom, hanem utánajártam!).
A Fővám tértől Keletiig, majd Keletitől Déliig két jegy kell. Általában elég egy jegy a metrók között, de ellenkező iránynak számítják ezt az útvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!