Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Segítség, hogy/hol kell Volán...

Segítség, hogy/hol kell Volán buszra jegyet venni?

Figyelt kérdés

Sosem utaztam még volánbusszal és most arra kényszerültem, hogy egyedül kell vele mennem.

Fogalmam sincs, hogy hogyan vagy egyáltalán hol kell rá jegyet venni. Az megvan, hogy a BKV-ra fogom a kis jegyemet és akkor, ott lyukasztom ki ahol akarom.

Gondolom ez nem így van a Volánbuszon, hiszen ahogy néztem a holnapot, az ár attól függ, hogy milyen messze megyek.

A jegyet a buszsofőrtől tudom megvenni? És ha igen, akkor tud visszaadni? Vagy itt is pontosan kell adni? Vagy van valami speciális hely, ahol meg lehet venni a jegyet? De mi van, ha lekésem a buszt?!

2017. okt. 18. 10:07
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha buszpályaudvaron szállsz fel (pl. Népliget), akkor csak elővételben (a pénztárnál) tudsz jegyet venni.

Ha csak egy sima megállónál szállsz fel, akkor a sofőrtől tudsz venni.

Mondod, hogy melyik megállóig mész, hogy milyen kedvezményre vagy jogosult és ez alapján adja majd a jegyet.

Visszaadni tudnak észszerű keretek között (de egyébként nem kötelesek), nyilván egy 250 Ft-os jegyért ne 20 ezressel fizess.

A jegyet érvényesíteni (lyukasztani) nem kell, de az utazás végéig őrizd meg.

2017. okt. 18. 10:13
 2/2 anonim ***** válasza:
75%

A nagy buszállomásokon automatából vagy pénztárból kell előre megvenned a jegyet, máshol a sofőrtől. Lyukasztani nem kell. Visszaadni csak mérsèkelten tud, túl nagy címletet ne adj. (Ha mégis, akkor is inkább váltasd fel egy utastársaddal.)

Ha lekésed a buszt, beülsz a kocsmába és iszol egy sört a következőig. Vagy hàrmat.

2017. okt. 18. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!