Létezik, hogy egy Kunság Volános bérlet nem jó a Volán buszra?
Letezik.
Mert nem mindegy melyik kulso ceghez tartozik a busz. Jartam mar en is ugy, hogy megvettem egy jegyet a Stadionok vegallomason, de mivel nem a konkret buszra vettem, nem fogadta el a sofor, masikat kellet vennem, mert nem akartam egy orat varni.
Sajnos ez van, tajekozodni kell es nagyon odafigyelni.
Te itt összekeversz több dolgot. A külsős cég az adott Volán alvállalkozója, az ő általa eladott jegyek és bérletek ára is a fővállalkozó Volán kasszájába folyik, ő alvállalkozóként fix pénztért üzemelteti a járatot.
A budapesti buszpályaudvarokon kétféle elővételes jegyet lehet venni:
1. Viszonlyatra szólót, ami adott időn belül bármelyik járatra jó, azonban csak a Volánbusz járataira.
2. Adott játratra szólót, amelyik helybiztosítást is tartalmaz, ez az adott járatra szól, a pénztár el tudja adni más Volán járatára is, hiszen a konkrét járatból kiderül, hogy melyik Volánt illeti a bevétel.
A bérlet egy más téma, a Volánoknak el kell fogadniuk egy másik Volán által kiadott bérletet is, ha az adott vonalon vegyes üzem van (több Volán bonyolítja le a közelekedést). Hallottam én is olyat, hogy egyes sofőrök kötekednek ezzel, de nem szabad hagyni magad, ha azonos útvonalra szól, el kell fogadnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!