Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért kell D kategóriás jogsi...

Miért kell D kategóriás jogsi elezdéséhez meglennie a C kategóriának?

Figyelt kérdés

2017. okt. 10. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
38%
Azért mert az a hivatásosság alapja. Ott tanulod meg a legtöbb alapvető műszaki és biztonsági dolgot. Nem véletlen a munkavédelem is itt van. A D-nél már például pont ezért nincs szerkezettan, mert C-nél már átestél rajta. Az amolyan ugródeszka. A D-hez és CE-hez is kell, hogy a nagyfiúkkal játszhass. Meg azért durva lenne ha valaki a B után egyből a D-n tanulná a légféket meg a nagykategóriás járművekkel járó speciális dolgokat. Azért a busz elég nagy felelősség. De egyébkénd D1-et kezdhetsz B-vel is.
2017. okt. 10. 17:44
 2/10 anonim ***** válasza:
Az első jól írta, annyit javítanék, hogy szerkezettan van D kategóriánál is viszont munkavédelem már nincs.
2017. okt. 10. 18:47
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert aki még krumpliszsákot sem szállíthat, az ne szállítson utasokat.
2017. okt. 10. 18:59
 4/10 anonim ***** válasza:
20%
Javitom. Van D-nél szerkezettan.
2017. okt. 10. 19:37
 5/10 anonim ***** válasza:
51%
Meg a D kategóriával vezethető járművek 95%-a amúgy is 3,5 tonna felett van.
2017. okt. 10. 21:56
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor csak megsúgom mindenkinek 1-es válaszoló vagyok, október 17-én megyek KRESZ vizsgára D kategóriából és NINCS Szerkezettan vizsga. BÜ van, de nicns Szerkezettan.
2017. okt. 11. 00:34
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Miert es a BÜ, es a szerkezettan nem ugyanaz?

Erdekes, én most vegeztem a D-vel es nekem volt szerkezettan....

2017. okt. 11. 00:52
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz. A Szerkzettan egy számítógépen végzett vizsga, amit a KRESZ mellé végzel egyszerre. A BÜ egy szóbeli vizsga, amit a rutin vizsga közben végzel el.
2017. okt. 11. 01:02
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A 90 es években nem kellett C kategória !

Sok értelme nincs és írom hogy miért..

Vannak olyan kollégák a BKV nál akiknek a jogsiba csak B D kategória van C nincs!

A Trolihoz sem kell C kategória csak sima B TR és szerintem nehezebb vezetni a trolit mint a buszt.

Tudom mert nekem van mind a kettő!

Azt megjegyzem megint hogy a 90 es években a Trolibusz betanított munka volt!

Még B kategória sem kellett hozzá! Sima jármű vezetői igazolványt adtak amiben kettő kategória volt!

A régiek még emlékeznek rá kék jogsinak hívták trolibusz és villamos volt benne .

Sok értelme nincs így nincs értelme hogy C ről lehet menni D re ... régen a buszhoz 2 év igazolt teherautó gyakorlatot kértek mára az sem kell!

Igazából akiben benne van az X teljesen mind1 mivel kezdi ... anyám trolibuszvezető volt 20 évig mai napig nincs autóra jogsija és nem is kellett neki soha. :D

Ennyi az egész :) pénz pénz pénz.... ez a világ erről szól

2018. febr. 7. 00:48
 10/10 anonim ***** válasza:
#3 Akkor a trolihoz miért nem követelmény a C jogsi megléte? Felelősség ott se kevesebb, sőt. Gondolkozz már. Ez nem szól másról, mint a lehúzásról, semmi másról. Hiány van állítólag buszsofőrből, de ezen véletlenül se engednek, á, nem.
2021. jan. 11. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!