Miért ilyen bunkó ez a busz sofőr?
A sofőröknek elsősorban a forgalomra kell figyelniük egyrészt, és nem nézhetik állandóan az utasteret, hogy éppen ki áll az ajtóhoz oda, és nem elemezhetik minden másodpercben az apró kis testbeszédeket, mert ők elsősorban mint említettem forgalomban vannak! Ezért is van ott az a kis gomb, mert akkor a vezető fülkében felvillan egy kis gomb, és akkor a sofőr tudja, hogy leszálló utas van.
Az hogy valaki feláll, még nem jelenti, hogy le akar szállni. Lehet, hogy épp megnézi, hogy merre is jár a busz, stb. Ezer oka lehet, hogy valaki feláll és odasétál az ajtóhoz.
Azért ne legyen már valaki arra lusta, hogy egy gombot megnyomjon.
Te voltál aznap a negyedik "hejj mos mé nem át miko nem nyomtam gombot de hát itt állok" utas.
Elfogyott a türelem már.
"Ahol közel vannak egymáshoz a megállók van aki pár megállóval előtte is feláll." Amikor ismeretlen helyre megyek, és először megyek egy adott útvonalon, én mindig megnézem hogy melyik megálló jön azelőtt a megálló ELŐTT, ahol le akarok szállni. Mikor elérem ezt a megállót, mindig felállok és odasétálok az ajtóhoz. De nem azért, mert le akarok szállni, hanem mert a következő megállónál akarok leszállni. Ezt azért csinálom, mert nem tudom, milyen messze lesz a következő megálló, Budapesten néha elég közel vannak a megállók. És miután a megállót elhagytuk, akkor megnyomom a leszállás jelző gombot, hogy a sofőr tudja, a következőnél leszállok. Egyéb iránt ha egy tömött buszon utazol amúgy, ott sok esetben nem is tudsz máshol megállni, mint az ajtóban.
Vidéken meg (lehet Pesten is így van, de nem figyeltem meg), ha jön egy megálló, és nincs ott utas, és nem jelez a buszon se senki, akkor a busz nem áll meg, hanem értelemszerűen tovább megy az adott megállón. Így időt nyer a buszon utazók számára.
Hát, bocs, de itt te voltál a hülye, de emeletes :D
Attól, mert felállsz és odasétálsz, semmit nem jelent, vagy egy pici zöld gomb, azt meg kell nyomni.
"Falun lakom, messze van innen a következő falu, szóval nem hinném hogy én voltam a hibás.. :D nem hiszem el, hogy nem esett le neki, hogy le szeretnék szállni.. :D kocsog öregember, remélem mihamarabb kirugjak, aztán éhezzen, kinlodjon, azután meg kerüljön a pokolba a családjával együtt az a nyomorék.."
Tök jó, hogy ilyeneket kívánsz egy idős embernek, aki becsületesen dolgozott egész életében, miközben te annyira életképtelen gyerek vagy, hogy nem tudsz egy gombot megnyomni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!