Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 2-es metró meghosszabbítása?

2-es metró meghosszabbítása?

Figyelt kérdés
Ma olvastam,hogy a H8-as hévet ,,eltemetnék" és a metró Gödöllőig menne. Mi a véleményetek erről? Megérné?

2017. szept. 15. 20:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
91%
Na jó, mennyé trollkodni máshova bazz :D
2017. szept. 15. 21:33
 12/19 anonim ***** válasza:
10%
Most már szállj le rólam! Csak mondtam egy példát attól függetlenül hogy nem kivitelezhető. És nem kell bántani emiatt.
2017. szept. 15. 21:34
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Csak ne azok korszerűsítsék, akik a metrót.

Egyébként kevesebb stadion > metróvonal hosszabbítás.

Szerintetek belemennek?

2017. szept. 15. 21:35
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
#13 Nem hiszem.
2017. szept. 15. 21:38
 15/19 anonim ***** válasza:
#4-essel egyetértek, csak annyi különbséggel, hogy nem Desiro-t küldenék, hanem Flirtet. A felsővezeték felszültségét a nagyvasúti technológiára kell alakítani és kész is.
2017. szept. 16. 16:58
 16/19 anonim ***** válasza:

" Összekötni egy hét felújítással, itt ott átépíteni a vonalat, megszüntetni a szintbeli keresztezéseket és tök szuper vonal lehetne belőle."

Jó vicc...

Egyébként hiába kötnék össze a 2 vonalat, azzal az Őrs Vezér tere problémát nem oldanák meg.

Előnye:

Hévről nem kell átballagni aluljárón keresztül a metróhoz, és vissza. Jelenleg 2X kell lépcsőzniük és az aluljárón keresztül kell menniük.

Hátránya:

Örs Vezér tere kőbányai oldalon 2X kell majd lépcsőzni/mozgólépcsőzni. Le kell menni az aluljáróba, majd onnan még lejjebb a metróhoz.

Ami nem nagyon változik:

Örs Vezér tere zuglói oldalon ugyanúgy 2X kell majd lépcsőzni/mozgólépcsőzni. Azaz le kell menni aluljáróba, majd onnan lejjebb a metróhoz.

Tehát csúcsidőben nem lenne kevesebb ember az aluljáróban. Mert buszról, trolibuszról és villamosról is rengetegen szálnak át metróra.

+ A metró felszini szakaszát se lehetne felszámolni, mert az Örs Vezér tere felől állnak ki kocsiszinbe a szerelvények.

Viszont egy olyan ötletet el tudnék képzelni, hogy a Stadionokig vinnék ki a hévet, és a középső peronra érkeznének/indulnának a Hévek, külsőről pedig a metrók. Igy pár lépés lenne csak az átszállás.

Igy kevesebb átszálló utas lenne az Örs Vezér terén az aluljáróban. Mert a metró ugyanúgy kijárna az Örsig.

Persze nem vagyok közlekedés mérnök és statisztikai adataim sincsenek. Legalább 10 éve nem jártam arra. Előtte sokat ingáztam én is ott.

2017. szept. 16. 20:54
 17/19 anonim ***** válasza:

Ne offoljatok, itt az M2-H8 hosszabbításról van szó.

Ez a projekt eléggé elöl van a megtérülés szerinti listán, tehát a "soha nem fog megvalósulni" véleménnyel nem tudok egyetérteni. Az viszont tény,hogy most szinte minden támogatási forrást leköt 2022-ig az M3 felújítása, tehát leginkább utána lehet szó róla. Természetesen, mivel ezzel a projekttel tényleg érdemben lehet javítani a modal spliten, nagyon is támogatom. Talán egyszer még házat is veszek a vonal mentén :)

2017. szept. 16. 20:56
 18/19 anonim válasza:
100%
a 16. kerületben lakom, jelenleg busszal járok be az Örsre, majd onnan tovább kettes és négyes metróval utazom. a HÉV megállója 10 p sétára van, azt simán megtenném még a legrosszabb időben is, ha egyből fel tudnék szállni a metróra, amivel kikerülhetem a buszozást. két busz is megy erre, de borzasztóan lazán veszik a menetrendet, így úgy gondolom, a környékről sokan örülnének ennek a projektnek.
2017. szept. 17. 19:17
 19/19 anonim ***** válasza:

A Gödöllőiek biztos a földhöz vernék a hasukat örömükben, nekik biztos megérné.

De szerintem sokkal egyszerűbb lenne a metrót és a HÉVet összekötni valahogy, pl. eredetileg tényleg az volt a terv, hogy elvezetik a Stadionokig a HÉVet, nem véletlenül épült az az állomás 4 vágányosra.

2017. szept. 18. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!