2-es metró meghosszabbítása?
Csak ne azok korszerűsítsék, akik a metrót.
Egyébként kevesebb stadion > metróvonal hosszabbítás.
Szerintetek belemennek?
" Összekötni egy hét felújítással, itt ott átépíteni a vonalat, megszüntetni a szintbeli keresztezéseket és tök szuper vonal lehetne belőle."
Jó vicc...
Egyébként hiába kötnék össze a 2 vonalat, azzal az Őrs Vezér tere problémát nem oldanák meg.
Előnye:
Hévről nem kell átballagni aluljárón keresztül a metróhoz, és vissza. Jelenleg 2X kell lépcsőzniük és az aluljárón keresztül kell menniük.
Hátránya:
Örs Vezér tere kőbányai oldalon 2X kell majd lépcsőzni/mozgólépcsőzni. Le kell menni az aluljáróba, majd onnan még lejjebb a metróhoz.
Ami nem nagyon változik:
Örs Vezér tere zuglói oldalon ugyanúgy 2X kell majd lépcsőzni/mozgólépcsőzni. Azaz le kell menni aluljáróba, majd onnan lejjebb a metróhoz.
Tehát csúcsidőben nem lenne kevesebb ember az aluljáróban. Mert buszról, trolibuszról és villamosról is rengetegen szálnak át metróra.
+ A metró felszini szakaszát se lehetne felszámolni, mert az Örs Vezér tere felől állnak ki kocsiszinbe a szerelvények.
Viszont egy olyan ötletet el tudnék képzelni, hogy a Stadionokig vinnék ki a hévet, és a középső peronra érkeznének/indulnának a Hévek, külsőről pedig a metrók. Igy pár lépés lenne csak az átszállás.
Igy kevesebb átszálló utas lenne az Örs Vezér terén az aluljáróban. Mert a metró ugyanúgy kijárna az Örsig.
Persze nem vagyok közlekedés mérnök és statisztikai adataim sincsenek. Legalább 10 éve nem jártam arra. Előtte sokat ingáztam én is ott.
Ne offoljatok, itt az M2-H8 hosszabbításról van szó.
Ez a projekt eléggé elöl van a megtérülés szerinti listán, tehát a "soha nem fog megvalósulni" véleménnyel nem tudok egyetérteni. Az viszont tény,hogy most szinte minden támogatási forrást leköt 2022-ig az M3 felújítása, tehát leginkább utána lehet szó róla. Természetesen, mivel ezzel a projekttel tényleg érdemben lehet javítani a modal spliten, nagyon is támogatom. Talán egyszer még házat is veszek a vonal mentén :)
A Gödöllőiek biztos a földhöz vernék a hasukat örömükben, nekik biztos megérné.
De szerintem sokkal egyszerűbb lenne a metrót és a HÉVet összekötni valahogy, pl. eredetileg tényleg az volt a terv, hogy elvezetik a Stadionokig a HÉVet, nem véletlenül épült az az állomás 4 vágányosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!