Ha a déliből megyek a nyugatiba akkor átszállójegy vagy vonaljegy kell?
Vonaljegy.
A metrókon való átszálláskor nem kell új jegy.
De mehettek 4-6-ossal is a széll kálmánról.
A metrók közti átszálláshoz elég egyszer érvényesíteni a jegyet. Lyukasztó már buszokon is ritka, a metróban egységesen érvényesítő készülék van, ami egyrészt rányomtatja az érvényesítés helyét és idejét, másrkészt kicsíp a jegyből egy kis darabot.
Ezt aért teszi, hogy ne lehessen újra használni.
Kétszer is átszállhatsz, amíg egy irányba utazol. Mostani utadon a Deák téren szálltok át.
De ha mondjuk Kelenföld-Kálvin-tér-Nyugati útvonalon mennétek, akkor is elég az egy jegy, két átszálláshoz.
Csak akkor kell másik jegy, ha pl. a Deákon kiszálltok egy kávéra, s mentek vissza a metróba.
Meg visszafelé sem érvényes. Pl. Déli-Deák-Déli útvonalon már nem elég egy jegy.
Miért állnál 2X sorba vonatjegyért?
A kiinduló állomáson megveheted a célállomásig a jegyet. (Szerintem)
Bőven át lehet érni. Kb. 20 perc a menetidő.
Egyébként igen, ha például Fehérvárról mész Vácra, akkor simán megcsinálhatod, hogy veszel egy Székesfehérvár - Vác vonatjegyet és akkor Pesten nem kell sorban állni.
Bocsi a metró jegyet kifelejtettem, vonatjegyre gondoltam csak, hogy Pesten is sorba akartok állni vonatjegyért.
De szerintem akkor is bele kell férnie 1 órába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!