2017-2018-ban kezdik meg a kivitelezést a tervek szerint. Emlékeim szerint már kivitelezőt is hirdettek, ami azért jó jel. A végállomás a Somogyi út Etele út és Gyergyótölgyes utca közötti szakaszán lesz. Ide kerül át a 19, 49-es villamosok végállomása is, bár nem tudom, hogy ez része-e az 1-es projektjének, vagy csak távlati terv. A kihúzóvágányok (3 vagy 4) a buszpályaudvar és a parkoló közé kerülnek.
2017. szept. 12. 06:53
2/14 anonim válasza:
2017 év vége van... Nem hinném, hogy idén még elkezdik... Bár ki tudja, nem a minőségi munka a lényeg...
Remek újabb élhetetlen 1-1,5 évre számíthatok, meg kivágják kb az összes fát a nyomvonalon
2017. szept. 12. 06:59
3/14 anonim válasza:
# 2
Na igen, ez egy érdekes kérdés, mi legyen a fákkal? Mert ahogy elnézem, nem igazán oldható meg a fa + villamos. A villamos meg elég fontos lenne arra a szakaszra, úgy lenne teljes az 1-es. Én is szeretem a fákat, de milyen kompromisszum lenne még itt?
2017. szept. 12. 09:03
4/14 anonim válasza:
Óránként több ezer ember mobilitási igényei állnak szemben a közelben lakó.néhány ezer ember parkolási igényeivel és kisebb mértékben a zöldfelület iránti igénnyel. Én komolyan úgy gondolom, hogy a villamos által az autókból átcsábítható utasok által csökkenő környezetterhelés bőven arányban áll azzal a veszteséggel, hogy azon a rövid szakaszon középen nem lesznek fák - ráadásul a fákat kötelező a közelben visszapótolni. A másik megoldás a parkolóhelyek megszüntetése, gondolom ez fel sem merült.
2017. szept. 12. 09:19
5/14 anonim válasza:
Megoldható lenne a Fa+villamos, de gondolom kivágják, mostanában nagyon kell valakinek a tüzifa a XI. kerületben.
Most végig 2+2 sávos az Etele út. Teljesen feleslegesen.
A fákat meghagyva ki lehetne alakítani egy parkolósávot középen (gyepráccsal). Elvérne merőleges vagy két sor párhuzamos parkoló is.
A villamosnak maradna 2 sáv, meg az autóknak is.
De biztos lehetsz benne, hogy kiirtják a fákat.
2017. szept. 12. 09:20
6/14 anonim válasza:
2+2 sávos, igen, ebből gyakorlatilag 1+1 sáv parkolásra van használva néhány rövid szakasztól eltekintve. Mondjuk a parkolósáv megszüntetésével pont meg lehetne oldani a villamost. Nekem valahogy nem jön ki a matek, hogy maradjanak az út közepén lévő fák és a parkolóhelyek is.
2017. szept. 12. 10:02
7/14 anonim válasza:
Persze hogy nem jön ki. Vagy a fa megy, vagy a parkolók.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!