Tudok így bérletet venni? (BKK)
Figyelt kérdés
Sziasztok! Idén érettségiztem és fel is vettek Budapestre egyetemre. Azt tudom,hogy a mostani diákot még tudom használni október 31-ig. Viszont az lenne a kérdésem, hogy esetleg nem köthetnek-e bele az ellenőrök abba,hogy nem budapesti suliban végeztem,hanem vidékiben? Valamint elég a diák vagy magammal kell hordanom felvételi határozatot vagy ilyesmit?
Ideiglenes diákot meg csak jövő héten tudok igényelni és azért nem akarok fölöslegesen jegyet venni.
Bocsi,hogyha hülye a kérdésem egy kicsit,csak nem ismerem a budapesti ellenőröket. :)
2017. szept. 8. 22:19
1/3 anonim válasza:
Tudsz venni. Nem számít a város helyi bérlet esetében, de helyközi esetében igen (ha vidékről jársz be, olyan is kelleni fog). BKK-nál viszont a régi igazolványoddal tudsz venni bérletet, közoktatásit és akár felsőoktatásit is. Helyköziben meg egyelőre jegyet tudsz venni, bérletet majd csak az új helyről kapott igazolvánnyal, vagy helyettesítő igazolással.
2/3 anonim válasza:
Nem kell magaddal hordani a felvételi határozatot, és tökmindegy, hol van a suli, ha Magyarországon van (a külföldi diákigazolvánnyal nem tudom, mi a helyzet, de vannak olyan országok, ahol pl. nincs is diákigazolvány). Az ideiglenes diákkal tudod használni a bérletet, iskolalátogatási igazolással NEM, és a diákot is csak akkor fogadják el, ha van rajta matrica, és elég gyakran meg is nézik, hogy van-e. Arra figyelj, hogy a bérletre az oktatási azonosítód írd fel (ha az is szerepel a diákigazolványodon), és ne a régi diákod kártyaszámát, mert ha lejár október végén, akkor az ideiglenes diákon már csak az oktatási azonosító lesz feltüntetve.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget.
Ezt a felvételi határozatos dolgot is itt nálunk a máv pénztáros mondta,hogy vagy azzal vagy ideiglenes diákkal tudok bérletet venni.
2017. szept. 8. 23:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!