Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Tudok így bérletet venni? (BKK)

Tudok így bérletet venni? (BKK)

Figyelt kérdés

Sziasztok! Idén érettségiztem és fel is vettek Budapestre egyetemre. Azt tudom,hogy a mostani diákot még tudom használni október 31-ig. Viszont az lenne a kérdésem, hogy esetleg nem köthetnek-e bele az ellenőrök abba,hogy nem budapesti suliban végeztem,hanem vidékiben? Valamint elég a diák vagy magammal kell hordanom felvételi határozatot vagy ilyesmit?

Ideiglenes diákot meg csak jövő héten tudok igényelni és azért nem akarok fölöslegesen jegyet venni.

Bocsi,hogyha hülye a kérdésem egy kicsit,csak nem ismerem a budapesti ellenőröket. :)

2017. szept. 8. 22:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Tudsz venni. Nem számít a város helyi bérlet esetében, de helyközi esetében igen (ha vidékről jársz be, olyan is kelleni fog). BKK-nál viszont a régi igazolványoddal tudsz venni bérletet, közoktatásit és akár felsőoktatásit is. Helyköziben meg egyelőre jegyet tudsz venni, bérletet majd csak az új helyről kapott igazolvánnyal, vagy helyettesítő igazolással.
2017. szept. 8. 22:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem kell magaddal hordani a felvételi határozatot, és tökmindegy, hol van a suli, ha Magyarországon van (a külföldi diákigazolvánnyal nem tudom, mi a helyzet, de vannak olyan országok, ahol pl. nincs is diákigazolvány). Az ideiglenes diákkal tudod használni a bérletet, iskolalátogatási igazolással NEM, és a diákot is csak akkor fogadják el, ha van rajta matrica, és elég gyakran meg is nézik, hogy van-e. Arra figyelj, hogy a bérletre az oktatási azonosítód írd fel (ha az is szerepel a diákigazolványodon), és ne a régi diákod kártyaszámát, mert ha lejár október végén, akkor az ideiglenes diákon már csak az oktatási azonosító lesz feltüntetve.
2017. szept. 8. 22:53
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget.

Ezt a felvételi határozatos dolgot is itt nálunk a máv pénztáros mondta,hogy vagy azzal vagy ideiglenes diákkal tudok bérletet venni.

2017. szept. 8. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!