Nincs még diákigazolványom, tudok az előző iskolámban kapott papírral Pesten kedvezményes bérletet venni, ha nem vagyok pesti?
Figyelt kérdés
Most kezdek az ELTE-n, azt írták, leghamarabb szeptember 11-től lehet diákigazolányt helyettesítő lapot igényelni, de addig is sokat kéne tömegközlekedéssel utaznom. Kaptam diákigazolványt helyettesítő igazolást még középiskolából, ami október 31-ig jó, viszont mivel ugye nem pesti iskola, nem tudom, hogy elfogadják-e.2017. szept. 3. 16:21
1/5 anonim válasza:
Pesti diákbérletet bármilyen diákkal lehet venni.
2/5 anonim válasza:
Helyesbítek: Bármilyen ÉRVÉNYES diákkal.
A középsulis diákigazolványodat nyugodtan használhatod október végéig.
3/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm :) Még arra lennék kíváncsi, hogy nem gond-e, hogy a lapon az van, hogy gimnázium? Mert ugye most már felsőoktatásban tanulónak számítok, tehát azt a típusú bérletet kell venni gondolom, aztán ez nem tiszta nekem, hogy ebből lehet-e probléma.
2017. szept. 3. 19:46
4/5 anonim válasza:
Olyat vegyél, amilyen diákot (vagy igazolást) felmutatsz mellé. Ha középiskolás papírt mutatsz, akkor nyilván közoktatásit vegyél.
Ha mondjuk október elején már meglesz az új diákod, akkor
októberre már vehetsz felsőoktatásit.
5/5 anonim válasza:
Ha elolvasod a felsőoktatási bérlet feltételeit, akkor láthatod, hogy azt bármilyen érvényes diákigazolvánnyal (vagy helyettesítő igazolással) meg lehet vásárolni. Közoktatásival is. Fordítva nem, közoktatási bérletet nem vehetsz felsőoktatási igazolvánnyal, de ez téged nem érint. Sokan agonizálnak ezen a kérdésen, pedig rém egyszerű a válasz, és még itt a GYIK-en sem tudja a válaszolók 99%-a, hogy mi a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!