Mikor vagyok jogosult tanuló Budapest bérletre?
Szeptembertől Pesten leszek egyetemista, de egy vidéki városban élek. Jelenleg csak diákigazolványt helyettesítő igazolásom van a középiskolától.
Bérletet (tudtommal) a lakóhely és az oktatási intézmény közti szakaszra lehet vásárolni.
Ebben az esetben tudok most diák Budapest bérletet vásárolni?
(Mert BP és a lakóhelyem közti szakaszra nem vehettem bérletet, mivel az igazolás nem jogosít Pestre való utazásra. Legalábbis ezt mondták.
De ezt sem teljesen értem, mert bár az igazolást a volt középiskolám állította ki, ott már a tanulói jogviszonyom megszűnt, tehát nem lenne sok értelme, ha a lakóhelyem és a volt középiskolám között utazhatnék kedvezményes bérlettel.)
A segítséget előre is köszönöm.
Helyi bérletet (Budapest-bérletet) bármilyen érvényes diákigazolvánnyal vehetsz.
A középiskolás jogviszonyod hiába szűnt meg, a diákigazolványod október 31-ig érvényes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!