Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Veletek is megtörtént már ez...

Veletek is megtörtént már ez nemzetközi vonalon?

Figyelt kérdés
Berlinből utaztunk Budapestre aug. 29-én a Hamburg-Budapest 173-as számú Hungária EC-vel. Reggel 9:04-kor kellett volna indulnia, de 11:14 körül szálltunk fel rá a 2-es kocsivágányról az előzetesen meghirdetett 1-es helyett, mert késett egy "kicsit". Az igazi probléma csak Prágában várt ránk. Miközben a vonaton ültünk kicserélték a kocsiszámokat és a járatot is alólunk!!!!!!!! A vonat fizikai valójában ugyan az maradt,az 1. osztály megmaradt Hamburg-Budapest és a büfékocsi is a drágább Hamburgi árakkal ment, nem pedig az újdonsült Prágaival. Természetesen a mi kocsiszámunk azon a vonaton megszűnt és a helyünket eladták megint. Ezzel akkor szembesültünk, amikor szálltak fel Prágában, hogy a helyükön ülünk. Az a helyzet állt elő, hogy mi nem tudtuk akkor még, hogy a kocsira kívülről időközben mást írtak ki tájékoztatás nélkül, így a kalauzzal rövid eszmecsere után kiderült, hogy ők b***** el. Az újonnan érkezőknek másik helyet ajánlottak fel, de mivel elfértek (kb14-16 menekültforma) ezért nem mentek el. Viszont mi sem akartunk már mellettük ülni, mivel jóformán szájon nem vágtam már őket a tolakodásukért (nagy hangon, hogy az övék a hely, helyzet tisztázása elött bepakoltak hozzánk, a helyünkre akartak ülni sikerült megállítani őket). Ezért fogtuk magunkat és átültünk a nekik felajánlott helyre. Se egy elnézés, vagy bocsánat a kellemetlenségek miatt. Nem volt olcsó a jegy 12e Ft volt nem ezt vártuk...
2017. szept. 1. 13:51
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

1. Nem szidtam a MÁV-ot! Nyilvánvalóan nem ők szúrták el.

2. Nem 1. osztályú helyet ajánlottak fel! De akkor sem elfogadható az, hogy én ülök a vonaton x ideig és át kell ülnöm máshová váratlanul a csomagokkal egy tömött vonaton. A tájékoztatás hiánya a kialakult helyzetről az, ami felbosszantott.

3. Valóban az történt, hogy a Prágában (már) lévő MÁV-os kocsi menetrend szerint elindult Hungária EC néven. Minket az igazi Hungária EC-t pedig átneveztek a 2 órával később induló Prága-Budapestre. A már meglévő utasok helyeit pedig tekintet nélkül eladták megint ( mindez Csehországban történt, tehát az ő saruk). Úgyhogy nem voltunk egyedül a problémánkkal.

4. Nem utazunk sűrűn, nekünk a 12e Ft-os jegy egy útra határozottan sok. Egy elnézés belefért volna. Vagy egy emberi helyzetrendezés.

2017. szept. 4. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!