Illik-e átadni az ülőhelyet egy fiatal nőnek, ha a magassarkú cipője miatt nehezen tud állni?
Akik meg mindig azt viselik azok tudhatják mivel jár, ennyi.
Zárjuk rövidre: Az illem nem diktál olyat, hogy magassarkú miatt bárki is átadja a helyét. Pont.
Szerintem az egyik válaszoló igazából a kérdező :DDD
Annyira mérges lett, hogy elfelejtett átjelentkezni:D
LOL, ez egy kiváló trollkérdés.
Nőként mondom, hogy nem. Sőt én igazából már önmagában egy idősebb embernek sem adom át, ha láthatóan jó karban van tartva. Én is lehetek fáradt, szédülhetek, fájhatnak a végtagjaim, stb.
A magassarkú meg önmagában vicc. Pontosan tudom, hogy negyedóra alatt fájni kezd a lábam, el sem indulok lapostalpú, kényelmes cipő nélkül.
Szóval továbbra is tartom, hogy a kérdező egy troll, mert ilyen állat márpedig nincs.
Senki ne várja, hogy egy magassarkúban lévő nőnek magamtól adjam át a helyem. Kismamáknak igen, időseknek igen, sérülteknek igen, kisgyerekeknek igen, meg annak is, aki szemmel láthatóan rosszul van. Vannak kivételek, amikor másnak is átadom a helyet magamtól.
Egyébként bárkinek hajlandó vagyok átadni, aki szépen kéri. "Elnézést, nagyon fáj a lábam a cipőm miatt, leülhetnék?" Ha udvariasan szól hozzám, akkor már át is adom a helyem.
Viszont! Azt utálom, ha valaki éppen csak felszáll a buszra, és meg sem várja, hogy magamtól átadjam a helyem, de elkezd kötözködni, hogy "Nem látod, mennyire nehezen járok? Add már át a helyed." És közben le is bunkóz :D Ilyenkor is át szoktam adni a helyem, mert nem szeretném, hogy elkezdje szidni az anyámat. De hát megvan a véleményem az ilyenekről..
Nem jár alanyi jogon az ülőhely, ha valaki udvariasságból átadja a helyet, akkor rendben van, de mindenki maga dönti el, hogy kinek adja át. Követelni nem lehet.
Az ő baja, furcsa, én meg tudom oldani, hogy csak a melóhelyen húzom fel.
Utazáshoz kényelmes topánkát veszek, amiben állni is simán lehet.
Aki meg ennyire mártírkodik, meg jajong, az így járt, nem kell divatbemutatót rendezni a bkk-n :D
28n
Nem, nem számít rászorulónak, - nagyon is jól tudja, amikor elindul, - hogy mire vállalkozik. Minden ember lehet fáradt, - az is, aki éppen felszáll, s az is, aki már a járművön utazik. Tessék előre gondolkodni!
Vihetsz magaddal egy kinyitható horgásszéket vagy egy felfújható fotelt is, ha végképp nem tudsz mit kezdeni magaddal!
1./ És szerinted én egy nap hányszor váltok cipőt? Én sem abba a cipőbe vagyok amibe utazom a munkahelyemre. Eleve az irodában van egy másik cipőm. A munkaterületekre belépséhez meg van még 3 másik, és attól függően az egyiket vagy a másikat kell felvegyem, hogy a munkaterület melyik részére megyek (vasalt munkavédelmi, szigetelő FAM, stb.). Ha meg valami miatt utaznom kell simán beteszem a megfelelő cipőt a táskámba, vannak egészen kényelmes kis helyen elférő tornacipők amelyek megoldják ezt a problémát. Tduom a nők szeretnek divat majmok lenni és mutogatni, hogy nekik milyen szar...
2./ Eleve ez az átadom a helyem a buszon kérdéskör leginklább már csak Keleten működik. Nyugaton old meg magad, ott nem megy a vernyogás, hogy addja már át fiatalember a helyét. Ha az illető magától átadja átadja ha nem nem, de nem vernyognak a nyuggerek, mert nem tudhatja, hogy a másiknak mi a baja, vagy egyszerűen fáradt, szívbeteg vagy bármi. Ez csak itt divat, hogy a nyugger Usain Boltot megszégyenítő sebességgel huzza magaután a banyatankot, hogy bevágjon az utolsó üléssorban lévő szabad helyre és közölje, hogy jajjj kedvesem nekem mennyire fáj a lábam. Azt a pár megállót végig tudja állni. A hosszabb járatokon meg eleve nem is utazhat senki állv (más kérdés, hogy nálunk ezt totál nem tartja be a Volán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!