Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Illik-e átadni az ülőhelyet...

Illik-e átadni az ülőhelyet egy fiatal nőnek, ha a magassarkú cipője miatt nehezen tud állni?

Figyelt kérdés
Ti átadnátok az ülőhelyet, ha ilyet láttok? Egészséges, fiatal nőről van szó, akinek csak azért nehéz állni, mert magassarkú cipőben van. Ő "rászorulónak" számít emiatt? Vagy az ő baja hogy miért ilyen cipőt vett fel, ha buszra száll?

2017. aug. 18. 13:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
77%

Akik meg mindig azt viselik azok tudhatják mivel jár, ennyi.

Zárjuk rövidre: Az illem nem diktál olyat, hogy magassarkú miatt bárki is átadja a helyét. Pont.

2017. aug. 18. 19:17
 32/39 anonim válasza:
93%
Csak, ha tudom, hogy állapotos, vagy látványosan szédül, rosszul van (ez most teljesen független a lábbeli viselésétől). 🙂 34\N
2017. aug. 18. 19:28
 33/39 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem az egyik válaszoló igazából a kérdező :DDD

Annyira mérges lett, hogy elfelejtett átjelentkezni:D

2017. aug. 18. 22:41
 34/39 anonim ***** válasza:
77%

LOL, ez egy kiváló trollkérdés.

Nőként mondom, hogy nem. Sőt én igazából már önmagában egy idősebb embernek sem adom át, ha láthatóan jó karban van tartva. Én is lehetek fáradt, szédülhetek, fájhatnak a végtagjaim, stb.

A magassarkú meg önmagában vicc. Pontosan tudom, hogy negyedóra alatt fájni kezd a lábam, el sem indulok lapostalpú, kényelmes cipő nélkül.

Szóval továbbra is tartom, hogy a kérdező egy troll, mert ilyen állat márpedig nincs.

2017. aug. 19. 06:28
 35/39 anonim ***** válasza:
31%
Az a baj, hogy az emberek nagy része helyből bunkó, az udvariasságot hírből sem ismeri, csak az önzést, az is csak nagybetűkkel. Neked is lesz eleged, amikor jól esne, ha valaki figyelne rád, csak addigra már elfelejted, hogy sokat tettél azért, hogy ilyen legyen a világ.
2017. aug. 19. 07:28
 36/39 anonim ***** válasza:
86%

Senki ne várja, hogy egy magassarkúban lévő nőnek magamtól adjam át a helyem. Kismamáknak igen, időseknek igen, sérülteknek igen, kisgyerekeknek igen, meg annak is, aki szemmel láthatóan rosszul van. Vannak kivételek, amikor másnak is átadom a helyet magamtól.

Egyébként bárkinek hajlandó vagyok átadni, aki szépen kéri. "Elnézést, nagyon fáj a lábam a cipőm miatt, leülhetnék?" Ha udvariasan szól hozzám, akkor már át is adom a helyem.

Viszont! Azt utálom, ha valaki éppen csak felszáll a buszra, és meg sem várja, hogy magamtól átadjam a helyem, de elkezd kötözködni, hogy "Nem látod, mennyire nehezen járok? Add már át a helyed." És közben le is bunkóz :D Ilyenkor is át szoktam adni a helyem, mert nem szeretném, hogy elkezdje szidni az anyámat. De hát megvan a véleményem az ilyenekről..

Nem jár alanyi jogon az ülőhely, ha valaki udvariasságból átadja a helyet, akkor rendben van, de mindenki maga dönti el, hogy kinek adja át. Követelni nem lehet.

2017. aug. 19. 09:43
 37/39 anonim ***** válasza:
70%

Az ő baja, furcsa, én meg tudom oldani, hogy csak a melóhelyen húzom fel.

Utazáshoz kényelmes topánkát veszek, amiben állni is simán lehet.

Aki meg ennyire mártírkodik, meg jajong, az így járt, nem kell divatbemutatót rendezni a bkk-n :D

28n

2017. aug. 19. 17:02
 38/39 anonim ***** válasza:
75%

Nem, nem számít rászorulónak, - nagyon is jól tudja, amikor elindul, - hogy mire vállalkozik. Minden ember lehet fáradt, - az is, aki éppen felszáll, s az is, aki már a járművön utazik. Tessék előre gondolkodni!

Vihetsz magaddal egy kinyitható horgásszéket vagy egy felfújható fotelt is, ha végképp nem tudsz mit kezdeni magaddal!

2017. aug. 19. 17:09
 39/39 anonim ***** válasza:
36%

1./ És szerinted én egy nap hányszor váltok cipőt? Én sem abba a cipőbe vagyok amibe utazom a munkahelyemre. Eleve az irodában van egy másik cipőm. A munkaterületekre belépséhez meg van még 3 másik, és attól függően az egyiket vagy a másikat kell felvegyem, hogy a munkaterület melyik részére megyek (vasalt munkavédelmi, szigetelő FAM, stb.). Ha meg valami miatt utaznom kell simán beteszem a megfelelő cipőt a táskámba, vannak egészen kényelmes kis helyen elférő tornacipők amelyek megoldják ezt a problémát. Tduom a nők szeretnek divat majmok lenni és mutogatni, hogy nekik milyen szar...

2./ Eleve ez az átadom a helyem a buszon kérdéskör leginklább már csak Keleten működik. Nyugaton old meg magad, ott nem megy a vernyogás, hogy addja már át fiatalember a helyét. Ha az illető magától átadja átadja ha nem nem, de nem vernyognak a nyuggerek, mert nem tudhatja, hogy a másiknak mi a baja, vagy egyszerűen fáradt, szívbeteg vagy bármi. Ez csak itt divat, hogy a nyugger Usain Boltot megszégyenítő sebességgel huzza magaután a banyatankot, hogy bevágjon az utolsó üléssorban lévő szabad helyre és közölje, hogy jajjj kedvesem nekem mennyire fáj a lábam. Azt a pár megállót végig tudja állni. A hosszabb járatokon meg eleve nem is utazhat senki állv (más kérdés, hogy nálunk ezt totál nem tartja be a Volán).

2017. aug. 19. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!