Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Miért ajánl fel az ELVIRA...

Miért ajánl fel az ELVIRA olyan utazást, ahol 3 perc van az átszállásra a csatlakozásra nem váró vonatra?

Figyelt kérdés

Illetve tudtommal budapesti állomásokon eleve csak akkor számít egy vonat csatlakozónak, ha legalább 30 perc van köztük. Ennek ellenére 3 perces átszállást is kidob a rendszer, lehet rá jegyet is venni.

És azért azt is tudjuk, hogy 3 perc a MÁV-START-nál nem késés, még csak nem is legyintenek rá. Így azért eléggé felelőtlenség ilyen ajánlatokat kidobni, nem?

2017. júl. 25. 22:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

# 9

De most halál felesleges úgy magyarázni nekem az informatikáról, mintha most jöttem volna ősemberként le a fáról.

Egy dolgot sérelmezek, az pedig az, hogy 3 perces átszállást hagy az ELVIRA a csatlakozásra nem váró vonatra. Az átszállás ideje és a csatlakozásra nem várás ténye is feldolgozható információk, egyszerűen egy megfelelő embernek azt kellene mondania, hogy ez így irreális, és úgy konfigurálni az ELVIRA-t.

Helyette nyomkodhatom én a "későbbi csatlakozás" gombot, meg variálhatom így-úgy az ELVIRA-t, mert úgy látszik, én jobban tudom, mint maga a vasút, hogy mi az irreális.

Igen, egy ideális világban a vasút vállalna felelősséget, és át lehetne szállni 3 perc alatt is. Sajnos nagyon nem egy ideális világban élünk, nálunk közös peronnal lazán elindítják az egyik vonatot, amikor a másik már a peron mellett éppen lassít (!), így láthatják az utasok elmenni a vonatukat.

# 10

Hiába szűrök pótdíjmentesen, ha a 3 perces csatlakozás lekésése miatt már egy tök más ajánlattal megyek, miközben ott a zsebemben a jegy az eredeti ajánlatra. Vegyek külön pótjegyet, vagy adott esetben késsek még többet, mert a következő pótjegymentes ajánlat még később megy? Nyilván a MÁV-START nem fog pótdíjmentesen elvinni, pedig az ő hibájukból adódnak az ilyen helyzetek.

Filozofálgatni lehet, csak szerintem egy utazás normális esetben nem filozofálgatásról szó. Én is szeretek ilyenekről filozofálgatni, mert vasútbarát vagyok, de amúgy egy átlagember nem ezzel foglalkozik.

2017. júl. 26. 15:51
 12/16 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező.

Nézzük csak.

A vonat indulások, érkezések

8.00-9.00

8.30-9.30

11.45-12.45

és így tovább

B vonat indulások, érkezések

9.03-12.10

9.33-12.40

15.50-16.50

Neked jó lenne a második.

Elvira eredménye most

A 8.30-9.30.

B 9.33-12.10

Ez neked nem jó

Javított változat

A 9.33-12.40

B 15.50-16.50

Ez mennyivel jobb. Látod, igazad van.

Mondjuk én azt is látom, hogy az összes indulás és érkezés táblázatos formában egymás alá sorolva.

Átszállások száma is látszik.

Megnézem a vonatot, hopp, kevés a 3 perc.

Következő sor: több óra várakozás

Hogyan döntök?

1. megkockáztatom

2. nem kockáztatok, bevállalom a több órás üldögélést.

2017. júl. 26. 16:40
 13/16 anonim ***** válasza:
Tudnál konkrét adatokat mondani? Melyik vonat, honnan-hová?
2017. júl. 26. 16:47
 14/16 anonim ***** válasza:

3?! - nekünk 1! percet ajánlott :D Hagyjuk...

Svájcban 2 percekkel simán belevágunk, mert 99%-ban elérjük, de ha kimegyünk az országból, hát az rémálom.

2017. júl. 26. 18:21
 15/16 anonim ***** válasza:

12 durván le lett nyomva, csak tudnám miért?

Kérdező tökéletesen értetlen, muszáj neki illusztrálni a butaságait.

2017. júl. 26. 22:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Modellezd nekem le, milyen módon tervezzen előre utat az elvira.

S80-as vonat Keleti.

Általában a 3-5 vágányokra érkezik.

De van, amikor 11-14-re.

Ez a pályaudvar két széle, ráadásul nincsenek is bent az épületben, így egyik szélétől a másikig jó sokat kell trappolni (kb. 350 métert).

Moszkvába szokott menni vonat a 2. vágányról.

Most a gép előtt ülsz, s készülsz utazni, ami holnap lesz.

Mondjuk az S80 érkezik 7.55-kor.

A moszkvai induljon 8-kor.

Ha nincs késés, s a gödöllői vonat a 3-as vágányra érkezik, akkor 3 lépés átszállni.

Ha 13-ra, akkor futva is kell olyan 6-7 perc.

Na most akkor mit tegyen, ha 8.40-kor még senki sem tudja, melyik vágányra jön be a vonat?

2017. júl. 26. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!