Bérlet vásárlásnál kérik a diákigazolványt?
Az lenne a kérdésem, hogyha 90%-os kedvezményű helyközi bérletet szeretnék vásárolni, ami elméletben jár többek között a nappali tagozatos diákoknak a lakóhely, és az oktatási intézmény közötti útvonalra,-akkor a bérlet vásárlásánál egyből rányomtatják a diákig.számát/oktatási azonosítót vagy mit, a Bp-bérlethez hasonlóan? Hogy érthető legyen a kérdésem, nem vagyok diák, de annak nézek ki, így ha utólag is rá tudom írni a már nem érvényes diákom számát a bérletre, akkor bevállalnám a "bliccelést" ilyen módon. Illetve hallottam, hogy kell valamilyen igazolás a lakóhely-iskola távolságról, ennek igénylése hogyan működik? Szerintetek kivitelezhető ez így?
Két nagyváros között utaznék, ellenőröket még sosem láttam a járaton.
Legutóbb amikor még én vettem pár éve, nem kérték.
Ellenben az ellenőr kérni fogja a diákodat és nézi a dátumot és bizony csúnyán meg fog büntetni.
A sofőr bármikor elkérheti a diákodat, de valamikor a pénztárnál is elkérik.
Elég szívás lenne, ha kéri a sofőr és jegyre sincs pénzed. Az ellenőrökről nem is beszélve.
Szóval összességében nem éri meg ezzel szórakozni szerintem.
Tök mindegy, mert ahol el is kérik a számot, ott is csak azért kérik el, hogy biztosan rá legyen valami írva. Akár diktálhatod is, vagy egy cetlin is átadhatod. A bérletértékesítésnek nem feladata a jogosultságok ellenőrzése, hiszen akár családtag, ismerős is vehet bérletet neked.
Az utazáskor kell megfelelni a kedvezmény feltételeinek. Vagyis hiába szerzel egy kedvezményes bérletet, attól még utazáskor kell igazolnod a jogosultságodat.
# 8
A diákoknak (nappalin és estin) 90%-os kedvezményű bérlet jár a lakóhely és az iskola között. Jegy valóban csak 50%-os elérhető a diákoknak, de az bármilyen viszonylatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!