Mennyire vagyok bunkó a busz jegy vásárlásnál, amikor felszállok a buszra?
Úgy csinálom, hogy felsétálok a busz lépcsőjén, odaállok a sofőrhöz, mondom hogy "B-be egy egészet" (B= város neve) és aztán várok, majd tartom a kezet amikor akarja adni a visszajárót és a jegyet, majd megyek hátra leülni.
Ez így mennyire bunkó?
És egy sofőr mondhatja azt ha valakit túl bunkónak talál, hogy nem engedi felszállni a buszra?
Hát szerintem ez így elég bunkó. Legalább egy "kérek szépen", és egy "köszönöm" elhagyhatná a szádat. Ez a minimum.
Olyan meg nincs, hogy a sofőr nem enged felszállni csak azért, mert bunkó vagy. Ennek ellenére az alapvető tiszteletet, udvariasságot illik megadni annak, aki azért gürizik, hogy a te seggedet cipelje A-ból B-be.
Szerintem meg egyáltalán nem vagy bunkó, a buszon nem udvariaskodni kell, hanem minél hamarabb megoldani a jegyvásárlást, nehogy a végén még azt halld vissza, hogy feltartottad a buszt.
Egyébként elmesélek egy érdekes sztorit, a minap éppen buszon ültem, amikor egy tinédzserfiú száll fel, és jegyet szeretne venni, az aprópénz a kezében van már, és hirtelen azt sem tudja mit hogy kell csinálni, beakarja a pénzt dobni a lyukasztóba, ahelyett, hogy a sofőrnek adná. Látszott, hogy még életében nem ült buszon.
Azért Te így ne járj:)
Ez eléggé.
De ha kiegészítenéd egy napszaknak megfelelő köszönéssel, egy KÉREMMEL és egy köszönömmel akkor úgy már tökéletes.
Egy presszó-bódén láttam az árjegyzékben:
- egy kávé lesz: 299
- jó napot, kérek egy kávét: 199
a mondanivalóját értelmezd magadra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!