Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Mennyire vagyok bunkó a busz...

Mennyire vagyok bunkó a busz jegy vásárlásnál, amikor felszállok a buszra?

Figyelt kérdés

Úgy csinálom, hogy felsétálok a busz lépcsőjén, odaállok a sofőrhöz, mondom hogy "B-be egy egészet" (B= város neve) és aztán várok, majd tartom a kezet amikor akarja adni a visszajárót és a jegyet, majd megyek hátra leülni.

Ez így mennyire bunkó?

És egy sofőr mondhatja azt ha valakit túl bunkónak talál, hogy nem engedi felszállni a buszra?

2015. nov. 2. 09:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem ez így elég bunkó. Legalább egy "kérek szépen", és egy "köszönöm" elhagyhatná a szádat. Ez a minimum.

Olyan meg nincs, hogy a sofőr nem enged felszállni csak azért, mert bunkó vagy. Ennek ellenére az alapvető tiszteletet, udvariasságot illik megadni annak, aki azért gürizik, hogy a te seggedet cipelje A-ból B-be.

2015. nov. 2. 09:51
 2/6 anonim válasza:
0%

Szerintem meg egyáltalán nem vagy bunkó, a buszon nem udvariaskodni kell, hanem minél hamarabb megoldani a jegyvásárlást, nehogy a végén még azt halld vissza, hogy feltartottad a buszt.

Egyébként elmesélek egy érdekes sztorit, a minap éppen buszon ültem, amikor egy tinédzserfiú száll fel, és jegyet szeretne venni, az aprópénz a kezében van már, és hirtelen azt sem tudja mit hogy kell csinálni, beakarja a pénzt dobni a lyukasztóba, ahelyett, hogy a sofőrnek adná. Látszott, hogy még életében nem ült buszon.

Azért Te így ne járj:)

2015. nov. 2. 10:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Már ne is haragudj, kedves màsodik, de a "Jó napot (kívánok)!" és a "kérek (szépen)" nem udvariaskodás, hanem alapvető viselkedési norma. Ha interakcióba kezdesz bárkivel, először üdvözlöd. Időigénye kb. 1 másodperc, már aközben elmondhatod, míg szállsz fel a buszra vagy elpakolja a jegyét az előtted felszálló utas.
2015. nov. 2. 11:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez eléggé.

De ha kiegészítenéd egy napszaknak megfelelő köszönéssel, egy KÉREMMEL és egy köszönömmel akkor úgy már tökéletes.

2015. nov. 2. 11:28
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Egy presszó-bódén láttam az árjegyzékben:

- egy kávé lesz: 299

- jó napot, kérek egy kávét: 199

a mondanivalóját értelmezd magadra

2015. nov. 2. 13:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Elég bunkó dolog, és az a megdöbbentő, hogy az utasok fele így veszi a jegyet. Rendszerint eléggé "socially awkward" vagyok, ahogy azt a neten mondani szokás, de ha még nekem is feltűnik, hogy ezt nem így kellene, akkor ott már nagy baj van. Te legalább észrevetted, hogy ez így tahóság, szóval más a helyzet, de vajon másoknak eljut a tudatáig, hogy irgalmatlanul illetlenül viselkednek?
2015. nov. 2. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!