A MÁV és a Gysev miért nem Railjeteket vesz foltozgatások helyett?
Én gyakran vonatozom és nem igazán értem,hogy miért toldozgatnak,foltozgatnak régi kocsikat.
Nem beszélve arról, hogy a Gysev használt kocsikat vett.Ez eddig nem is lenne baj, kívülről tényleg pofásak, első ránézésre belül is.
Viszont, a légkondijuk elég vacak.Meg azért látszik, hogy a felújítás nem volt teljes körű, látszik azokon a kocsikon,hogy nem mai csirkék.
Főkeretig le kellett volna bontani ,mivel az alapok jók voltak.Így gyakorlatilag teljesen új kocsit kaptunk volna.
Amikor egy Railjet bejár a pályaudvarra, alig lehet hallani olyan halk,meg olyan simán megy.Belül is olyan modern.A kényelemre sincs panasz.Hibás légkondival én még nem találkoztam náluk.
Ne hasonlítsd a MÁV és a GYSEV anyagi lehetőségeit az ÖBB-hez...
Ha már Railjet, kezdjük, hogy egy Taurus ami azokat viszi kiviteltől függően 900-1200misi forintban, igaz, már csak Vectron-t gyártanak. De a lényeg, hogy iszonyatos pénzek, és jelenleg közel sem olyan jó a helyzet, hogy ezt meglehessen tenni. Mikor a Traxx-ok sokáig azért voltak 80-ra csökkentve, mert nem volt pénz abronccserére... még szerencse, hogy a vonatok járnak.
Egyrészt anyagi okok miatt.
Másrészt a Railjet egy kényszermegoldás. Tudniillik az ÖBB szeretett volna egy távolsági motorvonatot, ámde ezek beszerzésével ott álltak volna ~félszáz felesleges Taurussal. Így aztán lett egy vonatuk, amin épp kijön a motorvonatok és a mozdonyos ingavonatok hátránya is.
- Kellenének megfelelő mozdonyok (Taurus)
- Kellenének szerelvények
- Fel kéne újítani a pályákat, hogy a 230 km/h-ra alkalmasak legyenek (közben valahol még a 60 km/h-t se tudják tartani)
- Kéne az ETCS vonatbefolyásoló rendszer is
- És ezt az utasnak ki is kéne fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!