Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » 500km-es vonatjegy még létezik?

500km-es vonatjegy még létezik?

Figyelt kérdés

Jövő hónapban mennem kell majd BP-re, ami ide 220km-es út lenne. A diákjegy 1850 Ft lenne oda, illetve vissza is, tehát, 3690Ft.

Viszont még régen hallottam egy olyan lehetőségről, hogy 500km-es jeggyel adott napon korlátlanul lehet közlekedni.

Itt jön az a része, hogy egy 500km-es jegy csak 3200Ft.

Ez még ma is létezik? Mert akkor tényleg jobban megérné megvenni az 500-as jegyet, és azt használni az adott nap.

Tudom nem nagy a különbség, de diákként még az a pár száz forint sem jelentéktelen.

2017. máj. 27. 13:59
 1/6 anonim ***** válasza:
38%

Ezt akkor napijegynek hívnák, nem. Szerintem nincs.

Amúgy az ország két legtávolabbi​ települése szerintem 520km. Gondolom akkor van 500km-es jegy. Az viszont hülyeségnek hangzik, hogy azzal bármennyit mehetsz. Persze láttam már más hülyeséget is.

2017. máj. 27. 14:18
 2/6 anonim ***** válasza:
85%
Igen, létezik 500+-os vonatjegy, viszont annak az a feltétele, hogy nem utazhatsz visszafelé, és nem keresztezheted a saját utadat. Tehát ha találsz olyan útvonalat, hogy másféle mész oda meg vissza, akkor játszhat ez a variáció.
2017. máj. 27. 14:45
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ráírják a kiindulási állomást és a célállomást.

Tehát ha mondjuk Bivalybasznádról indulsz, akkor elég érdekes helyzetben leszel, amikor már hazafelé tartasz, és mondjuk a következő állomás Bivalybasznád és jön a kaller.

Szerintem nem éri meg 500 Ft-ért szórakozni ezzel, de te tudod.

Ennyi erővel valamelyik szakaszon ne vegyél jegyet és utazz a vécében.

2017. máj. 27. 16:34
 4/6 anonim ***** válasza:
A jegyet már útvonalra adják, és olyanra nem tudja kiadni így, amiben visszafelé utazás is van.
2017. máj. 27. 21:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Hozzátenném, hogy igenis lehet az 500+ jeggyel visszafelé utazni, csak annyi a megkötés, hogy nem érinthetsz kétszer egy állomást. Magyarul Debrecen-Csapókertről Nyíregyen át Rákosra, majd visszaútban Rákosról Szolnokon át Debrecenbe (Nagyállomásra) el tudsz utazni, persze csak a jegy időbeli érvénytartamàn belül. Továbbá Rákoson le kell igazoltatnod a jegyet az útmegszakítás miatt.
2017. máj. 28. 07:07
 6/6 anonim ***** válasza:
#5: Amit leírsz, abban nincs visszafele utazás, mert ugyanazon az útvonalon mész vissza, nem érintesz kétszer egy állomást sem, és nem keresztezed a saját korábbi uatadat sem. Íg tényleg érvényes, függetlenül attól, hogy Debrecenből Debrecenbe utazol egy nagy kört leírva.
2017. máj. 29. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!