Budapesten melyik villamos a legjobb? (mármint úgy értem, hogy ganz, tatra meg ilyesmi). És szerintetek meylik villamosvonalon van a legkevesebb utas?
Nekem a Tátra jön be a legjobban, annak a legnagyobb az utastere, és a legkényelmesebb üléselrendezésű is, valamint a nagy ablakok miatt a szellőzése is a legjobb. Egyetlenegy hátránya, hogy nem alacsonypadlós.
A Tátra után nálam a Ganz-ok, KCSV-k következnek, főleg a felújítottak, amik máig is megállják a helyüket. Egyedüli hátrányuk nekik is a magas padló (a Tátrákhoz hasonlóan).
A CAF-okban és a Combino-kban az alacsonypadló, ill. a csendesebb menethang pozitívum, de az utastér a régebbi villamosokhoz képest kényelmetlenebb.
Sajnos a hannoveriek egyesítik a többi villamostípus negatív oldalát, az utastér szűkössége és az extrém magaspadló miatt nálam az utolsó helyen van kényelemben. Ha magas peron lenne a hannoveris vonalakon, sokkal előnyösebb lenne. Ami pozitív bennük, hogy az alacsonypadlósokhoz hasonlóan nem túl zajosak.
Hogy melyiken van a legkevesebb utas, nem tudom, többen írták a 12-est, ami az útvonala miatt valószínűleg igaz, bár azt a járatot nem ismerem. A 42-esen sincs túl sok utas, még csúcsidőben sincs rajta tömegnyomor, ennek valószínűleg az az oka, hogy csak Kispest egy kis részén jár a két végállomás közötti közel 10 perces menetidejével.
Es lepontoznak azert mert nem szeretem a tatrakat... jól van.
Majd ugy is eltunnek idővel. A többi regivel együtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!