Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha hűvös lesz a nyár és nem...

Ha hűvös lesz a nyár és nem lehet fürödni, akkor is leközlekedtetik a nyári balatoni "fűrdősvonatokat", vagy törlik?

Figyelt kérdés

2015 nyár az borzaztó forró volt,ne is beszéljünk róla.

Tavaly már áprilisban beharangozta a média,hogy nem lesz olyan forró nyár mint 2015,hanem sokkal tűrhetöbb. Így is lett. Bejött. Tűrhető volt,mert egyszer volt hőségriadó,ami nem sokáig tartott.

Néhány napja olvastam,hogy most idén viszont kimondottan hűvös lesz a nyár. Nem lesz kánikula. 28 foknál nem igen lesz melegebb,inkább annál is hűvösebb és nem igazán lesz szükség a fürdőruhára. Így van írva. Nem is egy oldal írja,több is. Mondjuk az nem is lenne baj,ami jelenleg van az is jó kellemes nyári idő,most is 26 fok van.

Nade az a kérdésem,hogy ha tényleg beteljesedik amit ígérnek,akkor nem nagyon lehet fürödni és ki fog a Balatonra utazni?

Záhonyból,Miskolcról,Szegedről vannak közvetlen nyáron vonatok a Balatonra.

Ha hűvös lesz,akkor nem igen sokan mennek a Balatonra,gondolom én,és akkor ezekkel a vonatokkal ki fog utazni? Ha alacsony kihasználtságú lesz,akkor nem várják meg a nyár végét,törlik vagy ,ha akár egész nyáron csak 10 fok lenne és nem menne senki a Balatonra,tiszta üres lennének ezek a vonatok,akkor is leközlekedtetnék minden nap oda-vissza nyár végéig?

Mert ugye ezek csak a Balaton miatt vannak.

2017. máj. 16. 16:43
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ugyanúgy fognak járni. 28 fok hüvös??? Mi amikor táborozni mentünk balatonra még annó az osztállyal 23 fokban vígan fürödtünk benne :D hidd el 28 fokban bőven tele lesz a balaton emberekkel.
2017. máj. 16. 17:05
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
December végén voltunk a Balaton parton pár napot. Katasztrófa volt a kis piros Fehérvárról az északi partra, éa tömve volt. A nyári, sokkal sűrűbb járatok is tömve szoktak lenni, ráadásul a MÁV évről-évre csökkenti a járatok számát, kétlem, hogy egy hűvösebb nyáron üresek lennének a vonatok. Fürödni nem csak 40 fokban lehet, egy hűvösebb nyár meg más programokra is lehetőséget ad.
2017. máj. 16. 17:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

28 fok olyan, hogy a legkényelmesebb fürdőzni. Az említett 2015 olyan meleg volt, hogy akkor napközben nem nagyon lehetett fürdőzni, mert naptejjel együtt is leégéshez vezetett fél óra is.

Egyébként az időjárást nehéz ennyivel előre megállapítani, 2-3 nap, ami biztosnak mondható, a többi feltételezés. egy teljes nyári időszakra pedig megbízhatatlan.

2017. máj. 16. 17:15
 4/8 A kérdező kommentje:
Arra gondoltam,hogy honnan is lehetne szakembernek is megjósolni,hogy milyen lesz a teljes nyári időszak. Ez vagy bejön vagy nem.
2017. máj. 16. 17:23
 5/8 anonim ***** válasza:

3:

Mondjuk én például ha már rendesen lebarnultam, nem égek le 40 fokban naptej nélkül sem, ugyanakkor tényleg nem a 40 fok a legkellemesebb.

2017. máj. 16. 17:33
 6/8 anonim ***** válasza:
96%
Én pont 30 fok felett nem megyek sehová szabadtérre,se balatonra ,se sehová ,inkább bent hűsölök a klímás szobában. Szóval remélem nem is lesz 28 foknál melegebb ,de félek ez nem fog teljesülni. Vonat ugyanúgy lesz,ha van egy kis eszük.
2017. máj. 16. 20:10
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy egy nyár hűvös, tudod mikor derül ki? Szeptember első munkanapján, amikor elkészül a valós adatsorok elemzése. És abban lesz 39 fokos nap is és 19 fokos maximumú is. Előre legfeljebb 2-3 napra lehet pontos az előrejelzés. Addigra már szinte mindenki megtervezte az utazását, vonatot törölni már csak komoly presztízsveszteséggel lehet. Legfeljebb a vonatok hosszával lehet játszani, korlátozott keretek között.
2017. máj. 16. 20:43
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
A vonatok menetrend szerint közlekednek és azt nem az időjárás írja. Ha benne lesz a nyári menetrendben, akkor közlekedni fognak, ha nem, akkor nem.
2017. máj. 16. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!