Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek jogosan büntettek...

Earth4 kérdése:

Szerintetek jogosan büntettek meg az ellenőrök?

Figyelt kérdés

Az egész a mai napon történt. A havi buszbérletem 30-km-re szól. Egyik, Szeged közelében lévő kis településről utazok immáron 2 éve minden nap iskolába. A bérletigazoló lapon úgy van feltüntetve hogy: lakhelyem-Szeged cipőgyár megálló. Tudni kell, hogy ez a megálló egyel a végállomás előtti megálló, és nekem a suli elhelyezkedése miatt ott kell ugye leszállnom, de előfordult párszor, hogy vmi miatt, a végállón szálltam fel visszafele mivel dolgom volt a belvárosban, vagy éppen úgy érte meg az idő miatt. Ma is így történt. Az ellenőrök közvetlen a végállón szálltak fel, én haláli nyugodtan, mit sem sejtve adtam nekik oda az egész bérlettartó pakkom benne mindennel ami kell ilyenkor. Erre föl oda lyukadtak ki, hogy megbüntetnek, mivel: a bérletigazoló kártyán az van feltüntetve, hogy cipőgyár megálló, nem pedig a végállomás. Tudni kell, hogy a 30 km.be benne van a végálló is, bőven. Többször is kérdeztem akik így járnak, hogy ez így ugye jól van? Sőt, számtalanszor előfordult, hogy voltak ellenőrök, ugyanígy, hogy már a végállón nézték és mindig azt mondták, hogy rendben van minden.

Ez tényleg nagyon gáz, hogy amiatt, hogy egy állomáshely nem helyesen van írva, annak fényében, hogy nem léptem túl azt a távot ami a bérletem kapacitása, képesek voltak megbüntetni, úgy, hogy ezt teljesen higgadtan ott el is mondtam nekik, ők annyit mondtak, hogy sajnálják de ez van. Holnap kell átíratnom az igazolást, és utána bemutatni az irodájukban, és 1300-at fizetni.

Ez nem is a pénzről szól, mert úgy gondolom, nem vág hanyatt, hanem a megaláztatásról, a szégyenről amit át kellett élnem a dugig zsúfolt buszon, azzal tetézve, hogy végig bámult a többi utas. Rém kínos volt.

Szerintetek megéri ezt holnap az irodájukban elregélni nekik, vagy egyszerűbb ha kifizetem a bírságot? Ti mit tennétek?

2017. máj. 4. 22:28
1 2
 11/13 Estádio de Felchút ***** válasza:
28%

Jogos? Mi tekinthető jogosnak?

Az jogos-e, hogy 3 millió tisztelt magyar szavazópolgár egy fillért nem fizet a tömegközlekedésért, cserében tolakodnak, furakodnak, és eladják az országot egy kis rizsacsökkentését és Erzsébet utalványért?

Jogos-e, hogy egy diáknak, az ország jövőjének fizetnie kell?

Nem tudom, jogos-e; de adok egy jó tanácsot: fiatal vagy, tiéd az élet, szedd a sátorfádat, amint teheted, és vidd magaddal a legjobb barátaidat is. Keressetek egy új hazát, egy szebb jövőt, mert ami itt vár egy fiatalra, az nem lesz jó nektek.

2017. máj. 5. 09:55
 12/13 A kérdező kommentje:

Na voltam bent Szegeden délelőtt, el van intézve. Át lett íratva az igazolás a végállóra. Persze nem számított amit mondtam, 1300 fizetve. Egyébként két éve alapból ezt írták rá az állomáson, hogy cipőgyár. Nem volt ilyen opció/nem tudtam róla/voltak olyan kedvesek, hogy nem szóltak erről.

Egyébként az akkor nem igaz teljesen, hogy csak a suliig van kedvezmény, hiszen akkor nem lett volna értelme az átiratásnak. De úgy vagyok vele, hogy le van sz*rva, fizetve és kész. Maga ez az élmény volt irtó kellemetlen.

11-es, teljesen megértem az álláspontodat, alaposan fontolgatom, hogy ha megvannak a vizsgáim külföldre megyek és ott próbálok szerencsét. Éppen ebben a dilemmában vagyok, hogy mi érné meg. Gimi után 2 éves okj-voltam, most lesz a vizsga ebben a hónapban. De hogy utána mi lesz őszintén szólva nem tudom... Dolgozzak itt vmit, vagy külföld, vagy kezdjek el egyetemet de az még 4 év... szóval szerintem sem a legjobb ez az egész rendszer...

2017. máj. 5. 12:23
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
Emberek közé kell költözni, nem kell 30 km-t buszozni.
2017. júl. 24. 23:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!