Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Valaki elmagyarázná ezt a...

Valaki elmagyarázná ezt a vonatozás dolgot?

Figyelt kérdés
Eddig nem voltam rászorulva hogy vonattal menjek bárhova, most viszont Debrecenből kellene eljutnom a fővárosba, mivel eddig csak busszal utaztam így elég érthetetlen nekem ez az egész kocsiosztály meg pótjegy, még vonatok közelében sem voltam, bár gondolom ugyanúgy néz ki egy buszállomás, csak vonatokkal. Hálás lennék ha valaki elmagyarázná ennek a menetét.
2017. ápr. 23. 11:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

mav-start.hu oldalon kinézed a vonatot. Itt jegyet is lehet venni de nem túl átlátható, ha még a vonatozáshoz sem értesz nem ajánlom.

Menj el Debrecenbe a nagyállomásra, kérj egy jegyet Budapest Nyugati pályaudvarig. Ha személyvonattal mész akkor a jegy elég, ha intercity vonattal akkor pót és helyjegy is kell. De ha kinézel egy vonatot ott vannak kis ikonok, illetve a pénztáros is meg tudja mondani.

Ezután megnézed a nagy táblán hogy hányas vágányról megy a vonatod és odamész.

Ha helyjegyes vonattal jössz (tehát két jegyet kaptál, egy menetjegyet és egy helyjegyet) akkor az egyiken nagy vastag betűkkel lesz olyan, hogy kocsi, sor szék. Mikor felszállsz a vonatra az ajtókon kintvan a kocsi száma, abba a kocsiba szállj ami a jegyeden van. Itt keresd meg a megfelelő sort és ülést, látható helyen ki van írva melyik melyik mint a moziban :D

Innentől csak ülj le és a végállomáson szállj le. Ha jön kaller kérni fogja a jegyet, add neki oda mindkettőt.

2017. ápr. 23. 12:21
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Az Intercity és az első osztály drágább. A pénztárnál kell megmondanod, hogy első, vagy másodosztályra kéred a jegyed. Egyébként sok különbség nincs a két osztály között, csak a másodosztály olcsóbb. Ha diák vagy, diák jegyet vegyél. Ha van más kedvezményed, akkor arra vásárolj jegyet. A kedvezményes igazolványt a pénztárnál, és a kalauznál is fel kell mutatni.
2017. ápr. 23. 12:22
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Az osztályok között annyi a különbség hogy az első osztály elvileg kényelmesebb mint a másodosztály, de a gyakorlatban nem sok kúlönbség van, viszont drágább. Én a másodosztályt ajánlom, az tökéletesen jó. Ekkora távon intercity vonattal menj. Nézz ki egy konkrét vonatot, és a pénztárostól arra kérj jegyet, akkor ő adni fog egy viszonylatra szóló jegyet és egy pót- és helyjegyet (ne tévesszen meg a neve, ez egyetlen jegy) az adott vonatra. Többit már leírták előttem.
2017. ápr. 23. 12:32
 4/5 Fatal_3rror_ ***** válasza:
100%
Hát mondjuk azért a vonatozás nem egy atomfizika... :D
2017. ápr. 25. 17:36
 5/5 anonim ***** válasza:
ja és ha mégis személyvonat: Debrecenből nem jár közvetlen személyvonat Pestre, Cegléden át kell szállni, illetve van sebesvonat, de ez több helyen áll meg, viszont olcsóbb mint az IC
2017. ápr. 26. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!